logo: tannlegetidene

Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Hjem / Nyhetsarkiv / Politisk uenighet

Politisk uenighet 

Midt-Norge-møtet åpnet med Trondheimskonferansen og politisk debatt om kommunereformen og Den offentlige tannhelsetjenestens plassering i fremtidig ny struktur.

Høyre går for flytting av tannhelsetjenesten til sammenslåtte robuste kommuner, mens Arbeiderpartiet, Kristelig folkeparti og Sosialistisk venstreparti argumenter for at tannhelsetjenesten hører hjemme på fylkeskommunalt eller et eventuelt nytt regionalt nivå. Debatten ved åpningen av Midt-Norge-møtet i Trondheim 23. april klargjorde partienes standpunkter.

Debattantene var Yngve Brox (H):gruppeleder og kommunalråd i Trondheim bystyre,Kirsti Leirtrø (Ap): fylkestingsrepresentant, medlem TkMNs representantskap 2014,Geirmund Lykke (KrF): gruppeleder og kommunalråd i Trondheim bystyre og stortingsrepresentant Snorre Valen (SV).    

NTFs president Camilla Hansen Steinum fikk ordet etter debatten og sa at det var godt å høre politikerne fremheve at dagens modell er god. Samtidig sa hun at NTF er åpen for forandringer - til det bedre. Hun ba derfor om en grundig konsekvensutredning, og om at politikerne sørger for at endringene som nødvendigvis kommer, ettersom verden forandrer seg - blir til det bedre.

Under åpningen av det 25. Midt-Norge-møtet ble tidligere leder av Sør-Trøndelag Tannlegeforening, Anne Grethe Beck Andersen tildelt Kongens fortjenstmedalje. Medaljen tildeles personer som har vist samfunnsnyttig innsats over lengre tid, inkludert frivillig arbeid og engasjement.

Del artikkelen
Se Tannlegetidende sine retningslinjer for kommentarer.