logo: tannlegetidene

Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Hjem / Nyhetsarkiv / Innsending av trygdeoppgjør i januar 2014

Innsending av trygdeoppgjør i januar 2014

Nytt år er også tiden for nye trygderegler, nye takster – og oppdatering av journalsystemet, skriver NTF på sitt nettsted. Tidspress gjør at det er vanskelig å kvalitetssikre alt før det skal tas i bruk. Kort oppsummert bør tannlegene snarest oppgradere journalsystemet sitt, og føre journalene etter de nye reglene, men man bør vente et par uker med å sende inn oppgjør inntil noen viktige avklaringer er gjort.

Trygdereglene baserer seg på det vedtatte statsbudsjettet. Derfor blir de endelige reglene, og dermed «Det gule heftet», som regel først klare svært nær jul. Dette er en betydelig utfordring, spesielt for journalleverandørene. I år har det dessuten, med svært få arbeidsdager i romjulen, vært vanskelig å få avklart med HELFO viktige spørsmål om tolkning og innsending av oppgjør. Så vidt NTF er kjent med har journalleverandørene nye versjoner klare, med nytt regelverk inkludert. Disse er etter all sannsynlighet slik at man fint kan føre journaler fortløpende så snart de er installert. Derimot ser vi at det er en viss usikkerhet knyttet til innsendingen, enten man benytter elektronisk innsending, sender inn på CD eller man benytter papir. Journalleverandørene kan ikke garantere at de nye reglene er lagt inn slik at innsending av feilaktige oppgjør hindres. Endelig avklaring av disse spørsmål kan ikke forventes før en uke eller to inn i det nye året. NTF anbefaler med bakgrunn i dette følgende: - Installer nyeste versjon av din elektroniske pasientjournal så snart den foreligger, og bruk de nye trygdetakstene som reglene sier.

- Sett deg inn i de nye trygdereglene selv. Normalt hjelper journalsystemet deg, men du kan ikke forvente at alle regler og tolkninger er lagt inn i første oppdatering.

- Vent med å sende inn trygdeoppgjør til 20. januar. Det gir HELFO tid til å svare på journalleverandørenes spørsmål, og om nødvendig gjøre tilpasninger.

- Oppdater journalsystemet snarest hvis leverandøren ser det som nødvendig å komme med ytterligere en versjon på grunn av avklaringene med HELFO.  

Del artikkelen
Se Tannlegetidende sine retningslinjer for kommentarer.