logo: tannlegetidene

Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Hjem / Nyhetsarkiv / Redd Barna-pris til Anne Rønneberg

Redd Barna-pris til Anne Rønneberg

Avdelingstannlege Anne Rønneberg ved Universitetet i Oslo har mottatt Eglantyne Jebb-prisen som deles ut av Redd Barna til en person eller organisasjon som arbeider for barns rettigheter. Hun får prisen for sitt arbeid for å øke bevisstheten om omsorgssvikt og overgrep mot barn. Anne Rønneberg er også leder av Norsk forening for pedodonti, NFP.

Rønneberg ble første gang nominert til denne prisen i 2010, for sitt arbeid for å høyne bevisstheten hos landets tannhelsepersonell om omsorgssvikt og overgrep mot barn.

Tannhelsetjenesten skal etter planen treffe alle barn i Norge med jevne mellomrom i løpet av oppveksten. Tannhelsepersonell har en unik mulighet til å oppdage tegn på overgrep og omsorgssvikt, fordi de får en grundig eksaminasjon av barna i tannlegestolen. Til tross for dette har tannlegene inntil nylig så godt som aldri meldt bekymring til barneverntjenesten eller politiet. Etter Rønnebergs initiativ har denne saken kommet høyt opp på agendaen både hos Barneombudet og på mange konferanser og møter med helsemyndighetene, og barnevernet flere steder i Norge rapporterer om en veldig økning i henvendelser fra tannhelsetjenesten.

Del artikkelen
Se Tannlegetidende sine retningslinjer for kommentarer.