logo: tannlegetidene

Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Hjem / Nyhetsarkiv / Streiken rammer odontologi i Oslo

Streiken rammer odontologi i Oslo

Det er arbeidskonflikt i offentlig sektor, som også rammer Universitetet i Oslo. LO Stat, YS Stat og Unio er i streik, mens Akademikerene megler videre og har pause i meglingen frem til kl 15.00 torsdag 24. mai.

Rundt 350 UiO-ansatte er tatt ut i streik fra onsdag morgen. I hovedsak er det Det odontologisk fakultet, Det utdanningsvitenskapelig fakultet og sentraladministrasjonen som er berørt.

Tannlegestudenter berøres

Konsekvensene av en streik for Det odontologiske fakultet, Institutt for klinisk odontologi (IKO) er at all klinisk studentundervisning utgår. Dette rammer ca 250 studenter.

Daglig behandler klinikken ved Det odontologiske fakultet 450 pasienter. Det blir ingen ordinær behandling. Klinikken vil bare ta seg av de pasientene som trenger øyeblikkelig hjelp eller som allerede er operert og trenger oppfølging.

7. semester har eksamen denne uken, og den siste gruppen som skulle hatt eksamen i dag får ikke tatt sin eksamen. Hvordan dette løses i ettertid er foreløpig ikke klart.

Streiken rammer også eksamensavviklingen for avgangskullet på odontologi dersom streiken blir langvarig. De skal ha eksamen 5., 6. og 7. juni.

Møt opp som normalt

Alle eksamenskandidater skal møte til eksamen til oppgitt tid og sted med mindre de har mottatt annen beskjed direkte fra eget fakultet. Studenter kan ta kontakt med sitt studeinfo-senter for mer informasjon skriver UiO på sitt nettsted.

Streikevakter: Wenche Jacobsen fra NTL, Lena Solbakken fra LO Stat, og Lene Krokfoss og Berit Aagaard - Begge YS. Foto: Kristin Aksnes

Del artikkelen
Se Tannlegetidende sine retningslinjer for kommentarer.