logo: tannlegetidene

Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Hjem / Nyhetsarkiv / Pris til nordiske forfattere

Pris til nordiske forfattere

Sveriges Tandläkarförbund har innstiftet en pris som skal gis til beste vitenskapelige oversiktsartikkel som har vært publisert i det svenske Tandläkartidningen. Prisen er på 50 000 svenske kroner, og skal, som Tidendeprisen, deles ut hvert annet år.

Når prisen deles ut i år går den til artikkelen «Att restaurere en tand – är det bra medicin?» som innledet de nordiske temaheftene i 2011, somTidendes redaksjon hadde ansvar for, og som Tidendes vitenskapelige redaktør, Nils Roar Gjerdet, ledet arbeidet med.

Den prisvinnende artikkelen er publisert i Tidende nr. 1, 2011. Forfatterne er professor Dan Ericson, Malmö Universitet, professor Nils Roar Gjerdet, Universitetet i Bergen, lektor Preben Hørsted-Bindslev, Aarhus universitet, og Leo Tjäderhane, Oulu universitet.

Prisen deles ut ved åpningen av Sveriges Tandläkarförbunds förbundsmöte den 2. desember i Stockholm.

Tidendeprisen for 2011 gikk også til en artikkel fra de samme temaheftene, da professor Gunhild Vesterhus Strand ved Universitetet i Bergen ved åpningen av NTFs landsmøte i oktober mottok prisen for beste oversiktsartikkel publisert i Tidende 2009-2011 for artikkelen «Tenner for hele livet».

Del artikkelen
Se Tannlegetidende sine retningslinjer for kommentarer.