Helle Feldt Kræmer-Andressen
4. mai 1989 – 21. juni 2022

Foto: Privat.

En vårdag i 1989 kom Helle til verden, og startet sin barndom sammen med storesøster Tonje og familien i Tromsø. Helt fra starten var livet fylt med aktiviteter fra morgen til kveld, og allerede i ung alder tilbakela Helle mange kilometer i bassenget. Ikke lenge etter svømmetakene var godt innarbeidet ble en ny idrett introdusert. Fotball ble hennes store lidenskap: En interesse som skulle følge og forme henne resten av livet. Livet i toppserien med Fløya var stort, og som på alle andre arenaer la Helle ned en upåklagelig innsats på banen. Fotball- og sportsinteressen tok Helle videre til idrettslinja ved Tromsdalen videregående, og etter tre aktive år var Helle i 2008 klar for studier ved Universitetet i Tromsø.

Årstudium i idrett var innholdsrikt og vekket interessen for videre studier innen helse. I 2012 la Helle fotballskoene på hylla og tok fatt på Odontologistudiet i Tromsø. Årene som fulgte var lærerike, tøffe og sosiale. De bød på både nye ferdigheter, økt kunnskap og enkelte grå hår. Heldigvis resulterte tilværelsen også i gode minner og venner for livet. I sitt fjerde år på studiet valgte Helle å dra på utveksling sammen med en god venninne til Italia. Mellom pizza- og pastamåltider fikk de et innblikk i den italienske tannhelsetjenesten og prosedyrene i landet. I bagasjen hjem fulgte både kunnskap og erfaringer, og ikke minst et hjerte fylt av forelskelse.

I denne perioden møtte nemlig Helle sin kjærlighet i livet, Lars Petter. Overgangen fra varme Italia til kalde Tromsø ble nok betraktelig mildere enn antatt, og det var starten på noe vakkert og uendelig betydningsfullt. Siste studieår ble på sin sedvanlige måte fylt med intense lesedager, en god porsjon stress, en stor mengde kaffe og bestått eksamen og mastergrad i odontologi. Eufori og mestringsfølelse.

Etter endte studier ventet jobb som privatpraktiserende tannlege på Byporten tannklinikk. Klinikken som Helle allerede hadde tilbakelagt mange operasjoner og behandlinger på som assistent for en spesialist. Helle var en dyktig kollega med et hjerte for å skape en fin arbeidsplass. Latteren satt løst og hennes tilstedeværelse var med på å gjøre hverdagen fin for alle ansatte.

I august 2018 kom første mirakel, Kasper, til verden. Mamma Helle og pappa Lars Petter var uendelig stolte. Familien levde et aktivt og innholdsrikt småbarnsliv, og julaften 2020 kom verdens fineste julegave, lille Aksel, til verden. Familien var nå blitt fire, og bød på en energisk, livlig og aktiv hverdag.

I januar 2022 startet Helle opp i sin nye jobb som tannlege i Troms fylkeskommune. Samtidig slet Helle med en vond rygg, og etter videre undersøkelser ble Helle diagnostisert med kreft. Helles rå styrke, livsglede og motivasjon kom så til de grader frem i denne perioden. Helle svarte på den nedslående beskjeden med energi, glede for livet og kjærlighet for sin familie og de rundt henne.

En solfylt og nydelig dag i mai samme år sto Helle og Lars Petter foran hverandre i Ishavskatedralen i Tromsø og ga hverandre sitt ja. Familie, venner og kollegaer deltok i den rørende og kjærlighetsfylte dagen. Helle smilte om kapp med solen og var ubeskrivelig vakker.

Planlagt behandling gikk dessverre ikke som hun og alle rundt henne hadde håpet, og i juni 2022 gikk Helle brått og uventet bort.

Helle tilbragte det meste av sitt liv i Tromsø og på sitt idylliske feriested i Kragerø sammen med sin familie og venner. Alle som var heldige å bli kjent med Helle vil for alltid huske hennes smittende latter, positive energi og ærlige vesen. Helle hadde en unik evne til å se forbi hindringer, møte utfordringer med optimisme, leve i nåtiden, ta vare på gode øyeblikk og verdsette sine venner og familie.

Kjære Helle, takk for alt du var, og det du gav. Vi har mistet et godt medmenneske og en dyktig kollega.

Marthe Emilie Dahl, på vegne av Troms Tannlegeforening