På nett

Send fysiske postkort fra mobilen

F16-06-065.eps

Foto: Yay Images

Hvor ble det av postkortene? De som dumpet ned i postkassa i løpet av sommerferien, fra Kragerø og Legoland, Paris og Lofoten.

Det er like lett å finne pene postkort i dag, men akkurat like tidkrevende å finne frimerker og postkasser. Og mye enklere å lage en statusoppdatering på Facebook eller å sende en bildemelding.

Men hvis du liker å sende fysiske, analoge postkort, er appene kommet som gjør prosessen enkel, og kortene kan sendes fra din egen mobil. Det er en skog av tilbydere, og Tidende har testet appene Touchnote og Postcards.

I Touchnote bruker du dine egne bilder, skriver kortet som vanlig, og velger hvilken dag mottakerne skal ha det. Så printes og frankeres det, og sendes fra USA.

Appen Postcards lar deg bruke en bildedatabase i tillegg til dine egne bilder. Appen har også noen flere redigeringsmuligheter, men poster alt fra Sverige, så det tar noen dager ekstra.

Begge postkortene dumpet ned i Tidendes postkasse etter noen dager og så fine ut.

Appene er gratis i App Store, men hvert postkort koster ca. 25 kroner. Lignende apper finnes også i Google Play.

Blåskjellvarsel

F16-06-066.eps

Foto: Yay Images

Mattilsynet har laget en app som sender de siste blåskjelloppdateringene direkte til telefonen. Her finner du også en oversikt over alle Mattilsynets uttakssteder og hvor det er trygt å spise blåskjell.

Appen kan lastes ned i både App Store og Google Play. Søkeordet er «blåskjell».