Den lokale landsmøtekomiteen i Rogaland Tannlegeforening forbereder seg til:

NTFs landsmøte 2016 i Stavanger

Komiteen vil at utstilling, fag og fest skal bli så bra som mulig, og helst tidendes beste. Stavanger Forum, med nybygg siden sist, og et nesten helt nytt konserthus står klare til å ta imot tannleger og annet tannhelsepersonell fra hele landet når NTFs landsmøte går av stabelen 3.-5. november.

F16-06-037.eps

Nye Forum Expo står klar til å huse Nordental 2016. Foto: Stavanger Forum.

Vi møter den lokale landsmøtekomiteen i slutten av april, idet de er i ferd med å avslutte et av sine nå ganske hyppige komitemøter, i Stavanger Forum.

Tidende får være med på en runde. Først besiktiger vi den nye utstillingshallen Forum Expo, som er en del av Stavanger Forum på Tjensvoll, der de som har vært på NTFs landsmøte i Stavanger tidligere vil kunne kjenne seg igjen når, eller hvis, de kommer tilbake i november. Med Forum Expo er det kommet 4 680 helt nye kvadratmeter, i en luftig hall med kjøreporter i alle ender, som burde kunne tilfredsstille utstillere og besøkende på Nordental 2016. Gulvet i den nye hallen har et mykt dekke, som skal gjøre det mindre slitsomt for bena til utstillere og besøkende, som gjerne både står og går i mange timer.

F16-06-038.eps

Stavanger Forum er stedet for NTFs landsmøte 2016. Foto: Stavanger Forum.

Gode lokale musikere og dansere

Til åpningen av landsmøtet kommer gruppen 1b1, bestående av studenter ved institutt for musikk og dans ved Universitetet i Stavanger sammen med de beste elevene fra Stavanger Kulturskole og representanter fra Stavanger symfoniorkester, som fikk Spellemannsprisen for kategorien klassisk i 2015. I tillegg bidrar dyktige dansestudenter fra institutt for musikk og dans.

F16-06-041.eps

Både nye og gamle Stavanger er verdt et besøk. Foto: Ellen Beate Dyvi.

Bjergsted jazzensemble med unge talentfulle musikere kommer også til åpningen, og vil være med på hele landsmøtet, og spille på ulike steder i Stavanger Forum gjennom hele arrangementet.

Godt fagprogram

Espen Skeie Danielsen er den fra den lokale landsmøtekomiteen som møter i NTFs fagnemnd i forbindelse med landsmøtet. Han forteller at fagprogrammet for landsmøtet er på plass, og at han er godt fornøyd med det landsmøtedeltakerne vil få å velge i. Programmet er ikke fullt så tett som det har vært noen ganger på NTFs landsmøte. Det er lagt inn litt mer luft mellom forelesningene, med tanke på at det skal være tid til å forflytte seg fra et sted til et annet.

F16-06-043.eps

Den lokale landsmøtekomiteen gleder seg til å ønske velkommen til Stavanger. Fra venstre: Christian Tønnessen, Gunn Ertresvåg, Åshild Kolbeinson, Christian Danielsen, Rolf Terje Alvær, Kristina Heskje, Espen Skeie Danielsen og Lene Burgaard Bøe. Foto: Ellen Beate Dyvi

- Jeg vil også nevne at vi blant annet skal tilby kurs i hjerte- lungeredning. Det vil vi ha tre ganger på torsdag, og tre ganger på fredag, slik at flest mulig skal få det med seg, forteller Danielsen.

Lunsj til alle

Nytt av året er at lunsj torsdag og fredag er inkludert i prisen for alle påmeldte til NTFs landsmøte.

F16-06-039.eps

Eksklusiv fingermat til landsmøtefesten. Foto: Ellen Beate Dyvi.

- Vi vil at lunsjserveringen skal gå så greit og køfritt som mulig. Derfor har vi bestilt lunsj til alle og latt den inngå i deltakeravgiften. Lunsjen vil bestå av tortillas eller lefser og sandwicher, med drikke til. Det blir variasjon i tilbudet, så fredagens lunsj vil være ulik den man fikk på torsdag. Maten vil være å få både i utstillingshallen og der det er faglige forelesninger, forteller Christian Tønnessen.

- Alle får det samme, både landsmøtedeltakere og utstillere. Og vi har prøvesmakt, så vi vet at det er godt, legger han til, og lover helt ferske varer og godt med godt fyll i både sandwicher og lefser.

F16-06-040.eps

Alle landsmøtedeltakere får lunsj torsdag og fredag, inkludert i deltakerprisen. Foto: Lunsjleverandøren.

Landsmøtefest i konserthuset

Når vi snakker om prøvesmaking. Neste stopp for landsmøtekomiteen og Tidende denne aprilettermiddagen er Stavanger konserthus. Det nye konserthuset, som åpnet i september 2012. Her skal det bli fest for landsmøtedeltakerne torsdag 3. november.

De som vil bestiller en pakke som består av både mat og underholdning. Samtidig er det mulig å kjøpe billett til bare underholdningen.

Det er restauranten Spiseriet i konserthusets første etasje som står for fingermaten som skal serveres til festdeltakerne.

Vi fikk prøvesmake de ulike godbitene, og alle var enige om at dette måtte omtales som eksklusiv fingermat. Det er også grunn til å si at det vil bli rikelig, etter utvalget komiteen valgte å gå for å dømme.

Når maten er spist, og de som kanskje har valgt å spise andre steder forhåpentligvis er kommet til konserthuset, er det Gabrielle som er første artist ut. Deretter bluesartisten Reidar Larsen. Til slutt kommer Heine Totland på scenen med sitt Buddy Holly-show.

Konserthuset byr på store fine lokaler, i flere etasjer. For den som vil ha en pause fra musikken er det plass til både å mingle og å gjemme seg, og til å henge i baren.

Bestill hotell i tide

Hvis du vet at du skal til Stavanger i november er det ingen grunn til å nøle med å bestille hotell. Det er flere ting som skjer på samme tid og hotellkapasiteten kan bli sprengt. Arrangøren åpnet derfor for hotellbestilling allerede i mai(?), mens selve landsmøtepåmeldingen åpner i slutten av august, som den pleier.

Andre tider

Det er andre tider i Stavanger nå, ettersom oljenæringen ikke lenger er hva den var. Det har vi hørt mye om. Og vi er nysgjerrige på om tannlegene merker noe?

- Vi kan merke at pasientene ombestiller timene sine oftere enn de gjorde før. Det kan være et tegn på at de tar mer hensyn til arbeidsgiver, og går til tannlegen når det passer arbeidsgiver fremfor akkurat når det passer dem.

- Samtidig synes vi det er gledelig når pasienten kommer med batchen synlig. Det er tegn på at de fortsatt har og er i jobb. Det er mange som er permittert, eller har mistet jobben.

Utover dette er det ingen i den lokale landsmøtekomiteen som har merket noe til at det er dårligere tider. Timebøkene er som før, og behandlingsvalgene har ikke endret seg, som de har kunnet merke.

Når vi spør om hva de mener om diskusjonen rundt kommunesammenslåing i regionen er det ingen svar å få. Det kommer en folkeavstemning, i juni.

Stavanger by er, uavhengig av økonomiske opp- eller nedgangstider og kommunegrenser, Stavanger by. Den ligner seg selv. Og nå er den klar til å ta imot alle som vil delta på NTFs landsmøte 2016.04.29

Ellen Beate Dyvi