Hva gjør NTF for deg?

President-Steinum.eps

En nytt hovedstyre har akkurat startet arbeidet. Representantskapet har sagt sitt og gitt oss en strategisk plan og et arbeidsprogram som skal styre oss i ønsket retning. Også i de andre sentrale foreningsorganene fortsetter arbeidet. Fagnemnden er for lengst i gang med forberedelser til nye kurs, og etisk råd viderefører arbeidet med sine meget viktige saker.

Dessuten er sekretariatet vårt stadig i endring med en ny generalsekretær ved roret.

Jeg tenker mye på om vi som forening klarer å formidle den omfattende jobben som blir gjort ut til dere medlemmer. Og på den annen side; klarer vi å fange opp hva som er viktig for dere? Vi har, som jeg skrev om i forrige Tidende, en heterogen medlemsmasse. Det betyr at dere også har ulike ønsker og forventninger.

For mange er Tidende, som du leser akkurat nå, kanskje det mest håndfaste beviset på medlemskapet i NTF. Mange av dere leser fortsatt papirversjonen, men stadig flere tar også i bruk de nye appene.

NTF har mange dyktige tillitsvalgte som bidrar med frivillig arbeid på vegne av sine tannlegekolleger. Foreningen bruker mye ressurser på kursvirksomhet for de tillitsvalgte i offentlig sektor. I tillegg arrangerer Sentralt forhandlingsutvalg både Tariffkonferanse og Lønnspolitisk forum.

Sentralt næringsutvalg har hovedansvar for privat sektor, ikke minst som rådgivende organ for hovedstyret, og jobber kontinuerlig med saker av betydning for den private tannhelsetjenesten. De arrangerer også Næringspolitisk forum.

Etterutdanning er en viktig del av foreningens aktivitet. Vi har et bredt kurstilbud, og representantskapet har nettopp vedtatt nye «Regler for obligatorisk etterutdanning». TSE har i mange år vært et sentralt element i etterutdanningen vår. I tillegg har vi et fantastisk arrangement i vårt årlige landsmøte, som samler en stor del av alt tannhelsepersonell i Norge. Symposiene våre, både i Oslo og Tromsø, er svært populære, og vi håper at de nye TANK-kursene virkelig vil vise de store mulighetene nettbaserte kurs gir. Januarkursene er kjente og kjære. Og ikke minst arrangerer lokal- og spesialistforeningene våre mange gode kurs, alt fra store arrangementer som Midt-Norgemøtet, Vestlandsmøtet, Loenmøtet og spesialistdager til kortere kveldskurs.

NTF tilbyr kurs for nyvalgte tillitsvalgte. Forum for tillitsvalgte arrangeres hver vår og er et viktig politisk verksted hvor representanter for alle lokalforeninger og spesialistforeninger deltar. De år det ikke avholdes representantskapsmøte, arrangerer vi Ledermøtet for lokal- og spesialistforeningenes ledere.

NTF har høy oppslutning blant tannlegene. Dette gir oss faglig tyngde og troverdighet i møte med beslutningstakere på alle nivå. Det er meget viktig for foreningen, spesielt i rollen som premissleverandør, da det gir legitimitet og mulighet til å påvirke politiske beslutninger. Dette må vi gjøre alt vi kan for å opprettholde.

Det er et privilegium å lede en organisasjon med så mange dyktige tillitsvalgte og engasjerte medlemmer, og jeg er takknemlig for at dere har gitt meg tillit i en ny periode.

Hverdagen i sekretariatet er fylt av viktige politiske diskusjoner, møter med politikere og andre beslutningstakere og forhandlinger om rammevilkår - i tillegg til en rekke andre oppgaver. NTF ivaretar tannlegestandens felles interesser i forhandlinger og politisk arbeid. Vi tilbyr kurs, medlemsfordeler og tjenester. Vi yter juridisk bistand til medlemmer på sentrale områder som har med yrket vårt å gjøre. Det har vært en økning i antall juridiske saker, derfor har vi styrket kapasiteten vår på dette området.

Tannlegehverdagen byr på mange utfordringer, også personlig, og da kan det være tøft å møte pasientene dag etter dag. Derfor har vi etablert medlemstilbudet om kollegahjelp og muligheten til rådgivning, veiledning og samtale ved Villa Sana.

NTF har et bredt tilbud til medlemmene og vi må hele tiden ha fokus på å formidle dette ut til dere. For at det skal bli enda bedre, er vi avhengig av innspill fra og dialog med medlemmene. For NTF er medlemmene! Ved å engasjere dere - delta på kurs og lokalforeningsmøter, skrive i Tidende og på medlemsforum.no, tvitre, bruke facebook eller ta tillitsverv - er dere med på å skape det fellesskapet vi trenger. Sammen er vi sterke.

Arbeidet NTF gjør er viktig for tannlegene -både faglig, økonomisk og sosialt. Hver og en av oss har et ansvar for å bidra, på vår måte. Vi er helt avhengig av dyktige og engasjerte tillitsvalgte for å drive foreningsarbeid.

Tusen takk til alle engasjerte tannleger der ute - vi trenger dere!

Camilla HansenSteinum