Odontologi til Gaustad?

F15-08-036.eps

Foto: Yay Micro

Det odontologiske fakultet ved Universitetet i Oslo (UiO) kan få nybygg i Gaustadalléen, skriver universitetsnettavisen Uniforum.

I et dokument fra Kunnskapsdepartementet går det frem at regjeringen allerede har vedtatt at det skal utarbeides et oppdatert grunnlag for å ta en avgjørelse om et nybygg på Gaustad. Det blir påpekt at hele prosjektet kan lokaliseres på Nemko-tomten i Gaustadalléen 30, som UiO kjøpte for 305 millioner kroner i mai i år.

Statsbygg får i oppdrag å se på arealbehov, kostnader og vurdering av om det er mulig å få til sambruk med eksisterende universitetsbygninger på Gaustad.

Kunnskapsdepartementet viser til at en lokalisering på Gaustad vil gi en reduksjon i arealbehov på mellom 5 000 og 6 000 kvadratmeter.

Statsbygg blir bedt om å finne ut hvor store arealrammer som bør ligge til grunn for Det odontologiske fakultetet på Nemko-tomten. Det arbeidet skal så følges opp av oppdaterte kostnadsoverslag for alternativene med ny lokalisering.

Helse- og omsorgsdepartementet har sendt et oppdragsbrev til Statsbygg for å få gjennomført regjeringens vedtak om at den eksisterende tomten til odontologi i Geitmyrsveien skal verdivurderes med tanke på salg til boligformål.

Tidligere har Statsbygg også utredet om det kan bygges en helt ny klinikkbygning i Geitmyrsveien.

Seniorrådgiver Ingvild Nordstrand i Kunnskapsdepartementet sier at et nybygg vil koste over 750 millioner kroner, uavhengig av adresse. Hun tror regjeringen vil ta en endelig avgjørelse tidligst i desember i år.

- Da vil de kunne be Stortinget om å bevilge prosjekteringsmidler. Deretter kan Statsbygg sette i gang planlegging, før det til slutt blir bevilget penger til oppstart av byggeprosessen.

Dekan Pål Barkvoll ved Det odontologiske fakultet er oppglødd ved tanken på at det kan bygges på Nemko-tomten, skriver Uniforum:

- Det ville være strålende om vi kan komme så nær Rikshospitalet, det nye livsvitenskapssenteret og undervisningslokalene i Domus Odontologica. Da vil det også bli lettere å innfri regjeringens ønske om å redusere arealbehovet med mellom 5 000 og 6 000 kvadratmeter, tror han.