På nett: Movember - også for damer

F15-10-038.eps

November er måneden da menn over hele verden lar barten gro for å skape oppmerksomhet rundt menns helse og samle inn penger til forskning på prostatakreft.

Både lag og enkeltpersoner kan være med i konkurransen om hvem som kan samle inn mest penger og gro den flotteste barten. Registreringen kan gjøres på det sosiale nettstedet Movember.com.

- Vi oppfordrer alle, både menn og kvinner, til å registrere seg på Movember.com, sier Max Vere-Hodge, leder for Movember i Skandinavia. Han synes også kvinner, de såkalte Mo Sistas («Movember Sisters»), bør gjøre dette for å støtte mannlige venner og kollegaer.

Movember ble startet av en vennegjeng i Australia i 2003, og har spredd seg siden. I fjor kjempet Movember-fellesskapet for menns helse i 21 land, og samlet inn 617 millioner kroner.

Også for kvinner

Nytt av året er bevegelsen Move, og appen Run Mo Run. Hvis du vil delta i Move, må du bevege deg minst 30 minutter hver dag gjennom hele november. Ved å bruke appen støtter du også menns helse. Run Mo Run kan lastes ned til både Android og iOSog skal passe for alle aldre. Spillet er gratis å laste ned, men alle kjøp i appen går uavkortet til Movember Foundation.

Kilde: Computerworld