På nett

Slutta.no

Appen og nettsiden slutta.no er et tilbud til dem som vil slutte å røyke og snuse. Tilbudet er gratis, nettbasert og interaktivt. Det er skreddersydd for den enkelte på bakgrunn av opplysninger de selv legger inn, og en får oppfølging gjennom hele prosessen med å slutte. I tillegg til informasjon om røykeslutt og flere tester, har slutta.no funksjonene dagbok (Blogg), gjestebok (Vegg) og diskusjonsforum der man kan dele erfaringer og få støtte hos andre i samme situasjon.

På slutta.no får du også push-varsler med oppmuntringer og gode råd på veien, slik at du slipper å oppsøke all informasjonen selv.

Jo mer aktiv en er, jo lettere blir kanskje veien til et røykfritt liv. En kan diskutere røyksug, frustrasjoner og oppturer med andre røykesluttere i diskusjonsforum, og bruke Røyketelefonen 800 400 85 når en har behov for å snakke med noen.

Programmet er utviklet av Kreftforeningen i samarbeid med Nasjonalt senter for Samhandling og Telemedisin (NST). Helsedirektoratet drifter siden i samarbeid med NST.

Anbefales som et godt tips til dine pasienter og alle andre som ennå ikke har klart å stumpe røyken eller kvitte seg med snusen.

Kilde: Helsedirektoratet.