Null verdt? Nei da

Vi tannlegepensjonister har gjerne en annerledes leseradferd. Vitenskapelige artikler og fagstoff blar vi ofte raskt gjennom, mens vi leser Personalia, Leder, Notabene og Reiserapporter. Og - merkelig nok - jeg må innrømme at jeg fremdeles kikker på Ledige stillinger.

I septembernummeret leste jeg redaktørens leder Null verdt? og fikk ettermiddagskaffen i vrangstrupen! Hun beskriver sitt møte med NTFs president under den årlige lønnssamtalen. Jeg ble oppriktig lei meg på tannlegenes vegne. «Medlemmene mener at dere burde ha null i lønn.»

Vi mer enn aner den trønderske innfulhet. Hvilke medlemmer? I løpet av mine 12 år som tillitsvalgt i Sør-Trøndelag tannlegeforening hørte jeg aldri noen av våre komme med slike utsagn. NTF kan være stolt over å ha et kvalitetstidsskrift med 15 årlige utgaver. Redaktør Ellen Beate Dyvi har gjort bladet mer leservennlig i forhold til en tidligere høyakademisk form. Hun besitter personlig en god penn, så det er en fornøyelse å lese hennes intervjuer og reportasjer. Klart redaktøren fortjener lønnsvekst på linje med andre arbeidstakere. Leserkretsen består jo ikke akkurat av minstepensjonister heller.

Og presidenten? Uttalelsen kommer på linje med hans tafatte opptreden i TV- programmet om Forbrukerrådets test av tannleger i vår. Der klarte han ikke engang å forklare forskjellen mellom den folkelige betegnelsen «hull»- og utskifting av amalgamfyllinger.

«Ætti de her mein æ at presideinten ska ha null i lønn.»

TorbjørnGuldseth