Fem i forbifarten

Tannlegeforeningens landsmøte ble i år arrangert ved Norges Varemesse og Hotell Arena på Lillestrøm. Slik vil det bli neste år også. Etter det følger to år med landsmøte utenfor hovedstadsområdet; først i Stavanger og så i Trondheim. Deretter blir det noen år hvor arrangementet legges i eller ved Oslo igjen. Hvor det blir, er foreløpig ikke bestemt, men det vil antakelig langt på vei avhenge av evalueringene etter årets og neste års arrangement. Tidende har tjuvsartet litt med den evalueringen, og vi har spurt noen av årets deltakere om hva de syntes om å være på Lillestrøm.

Helge Ragnvald Øyri, tannlege, Stavanger (jobber i Sandnes)

– Jeg er en halvfast landsmøtedeltaker. Det vil si at jeg deltar ofte, men ikke alltid. Kombinasjonen fag og utstilling er det som trekker meg til landsmøtet. Jeg treffer kjente også, men det sosiale er sekundært for meg.

Om Lillestrøm kan jeg si at det naturligvis tar litt lengre tid å komme hit enn til de lokalitetene vi har vært vant til. Men det oppleves ikke som noe stort problem. Jeg har bodd i sentrum og brukt toget til og fra.

Utstillingen i Norges Varemesse er oversiktlig. Jeg synes dette er fine lokaler. For øvrig er logistikken på landsmøtet bedre her enn i sentrum. Det er kortere vei mellom de ulike salene enn det er mellom Plaza og Royal Christiania. Før var det ofte slik at vi ikke rakk å komme fra det ene foredraget til det andre på grunn av avstanden.

En helt annen ting er at jeg ville finne det ok å legge landsmøtet utenfor Oslo-området litt hyppigere.

Anne Timenes Mathiesen, tannlege, Lillehammer

– Jeg er med på landsmøtet når det er i Oslo. Her på Lillestrøm synes jeg det er en fin utstilling og gode forelesninger og saler. Men jeg savner sentrum litt. Jeg har bodd hos en kollega i utkanten av Oslo, og vi har kjørt bil til og fra. Det er fagprogrammet som trekker mest for meg, og det synes jeg var variert og godt i år. Av og til er det vanskelig å velge når det går flere ting samtidig, og man kunne tenke seg både det ene og det andre. Jeg synes forresten at tre timer i strekk uten pause er drøyt.

Jan Erik Kjærstad, tannlege, Tromsø

– Jeg er med på landsmøtet regelmessig. Ikke i fjor riktignok. Her på Lillestrøm synes jeg det er veldig ok. Det er fine lokaler og mer åpent enn det som har vært i Oslo sentrum. Dessuten er det god plass på foredragene. Det var lurt med forhåndspåmelding. Jeg var forresten litt skeptisk til Lillestrøm på forhånd. Vi har gått flere sammen og satset på drosje frem og tilbake. De har en fast pris på 450 kroner hver vei, og det er greit når vi spleiser på det. Men vi var ikke like mange hver dag, for det er ikke alle som kommer seg opp om morgenen.

Eli Limstrand (t.v.), tannpleier, Ulsteinvik og Linda Wetrhus, tannpleier, Kristiansand

– Vi er med på NTFs landsmøte hvert år. Det var kanskje litt strevsomt å komme seg til Lillestrøm, og vi savner muligheten til å gå i byen innimellom. Men sosialt sett er det positivt at vi er utenfor sentrum. Da holder folk seg på ett sted, og vi blir mindre spredt. På den måten får vi mer tid sammen med venner og kullkamerater. Utstillingen er mer luftig her, og det er bedre oversikt. Vi hadde litt orienteringsproblemer helt til å begynne med, kanskje, men vi fant fort ut av det. For oss er fag, utstilling og det sosiale akkurat like viktig. Det var forresten en litt lite effektiv kafé her på Norges Varemesse, med mye kø akkurat ved lunsjtider klokken 12.

Anna Bentinger, utstiller, Sverige (GlaxoSmithKline AB)

– Det er like bra på Lillestrøm som i Oslo Spektrum. Alt har fungert fint. Det som er vanskelig med Norge er at alt må tolles inn. Det slipper vi i EU-landene.

For øvrig har vi hatt godt med besøk, med mest trykk på fredag. Torsdag var mer rolig, og lørdag er veldig stille. Vi har delt ut masse prøver og har fått god respons. Jeg har vært på Nordental mange ganger og er godt fornøyd med utstillingen på årets landsmøte.

Teksto og foto:
Ellen Beate Dyvi