Prisopplysning – endring av forskriften?

Dagsrevyen presenterte 24. februar en undersøkelse foretatt av Konkurransetilsynet blant en rekke tannleger i Oslo. I intervjuet ovenfor forteller tannlegen som intetanende ble invadert av Dagsrevyens reportasjeteam, om sine opplevelser og sitt syn på prisopplysningsforskriften. Siden undersøkelsen viste mange brudd på forskriften, lovte presidenten, som også ble intervjuet, å følge opp saken i samarbeid med Konkurransetilsynet.

Etter initiativ fra NTF ble det derfor avholdt et møte den 19. mars mellom tilsynet og NTF hvor vi drøftet innholdet i forskriften og muligheten for en forenkling som kunne føre til at flere tannleger ville følge regelverket. Det er helt klart at Konkurransetilsynet ikke kunne gi oss noen løfter om hva som eventuelt kunne endres, men vi ble oppfordret til å komme med innspill.

Hovedstyret behandlet saken i sitt aprilmøte og har bedt sekretariatet om å komme med et konkret forslag til endring av forskriften til junimøtet. Dette vil så bli oversendt Konkurransetilsynet.

Sekretariatet