Kort og godt?

Torunn Lindland Gaarden, representantskapets ordfører (hadde medbrakt tidsur): Som representantskapets første kvinnelig ordfører har jeg selvsagt sørget for å ha med min egen eggekoker.

Turid Seime, Sør-Trøndelag (etter et av Jan Parows mange innlegg): Jeg er glad Jan Parow var ordfører og ikke delegat i min tid som president.

Om Tannlegeforeningens systematiske etterutdanning (TSE)

Jan-Henrik Andersen, hovedstyret: Flaggskipet, TSE, kan gi assosiasjoner til Titanic.

Og jeg forventer heftige innlegg. Så vil tiden vise om begeistringen kommer. Jeg tror ikke begeistringens rullende fonn ligger langt inn i fremtiden.

Morten H. Rolstad, fagsjef i NTF: Jeg vet ikke riktig om TSE er en larve på kjempeføtter eller en kjempe på larveføtter.

Siv Lilleholt, Nordmøre og Romsdal: Pasienten er en del av munnen.

Aslak Kringlegarden, PTE-styret: Ingen kan beskylde meg for å ha vært med på å unnfange TSE.

Turid Seime, Sør-Trøndelag: Jeg har ikke vært med på selve fødselen, men jeg har faktisk vært med på å forberede graviditeten.

Einar Trægde Nørstebø, Vestfold: Det har vært snakket mye om babyer og fødsel. Kanskje vi burde trekke inn fødselshjelpere utenfra?

Om utdanning i Tromsø

Kjell Bjorvatn, dekanus ved fakultetet i Bergen: Vi foreslår ikke økt opptak i Bergen og Oslo for å få det bedre.

Bjørn Mork Knutsen, Østfold: I denne debatten har vi opplevd flere som har gjort en Heløeomvending siden sist.

Vi må satse på de hestene som allerede er på banen, ikke på en rådyr merr som vi ikke vet noe om.

Trond Grindheim, hovedstyret: I går ble det født en elefant. Nå opptrer Marianne Gaarden som surrogatmor for en organisme ved Universitetet i Tromsø.

Terje Nøtland, Nordland: Laksen gyter mange ganger på slutten av studietiden. Og der blir den.

Om bemanningskrisen

Stein Stokstad, Nordmøre og Romsdal: Hos oss i Møre og Romsdal begår vi stort sett bare de lovbrudd vi synes er nødvendig.

Om tannhelsetjenestens tilhørighet

Tor E. Torbjørnsen, Sunnmøre: Det er mye lurere å lage et system der departementet ikke kan sette seg med en kalkulator og regne ut ting.

Om trygd og finansiering

Bjørn Mork Knutsen, Østfold: Jeg håper noen kan sette seg på ryggen til rikstrygdeverket og sitte der lenge og godt.

Professor Ingeborg Jacobsen ble hedret med NTFs æresmedlemsskap for sin innsats for NTF og odontologien. Jacobsen var bl.a. NTFs første kvinnelige president, videre var hun den første kvinnelige dekan ved et norsk odontologisk fakultet og hun var også den første professor i traumatologi i Norden.

Eivind Karlsen, tidligere generalsekretær i NTF, ble også hedret med NTFs æresmedlemsskap. Karlsen, som etterhvert ble foreningens ansikt utad, var ansatt i NTF i over 35 år og har gått gradene fra assisterende sekretær, via sekretær, assisterende generalsekretær, fungerende generalsekretær til generalsekretær, som han var i 11 år. Blant hans tillitsverv kan nevnes styremedlem i AF og NIOM, og han var også sentral i arbeidet med å stifte Akademikerne