Landsmøtet 2000 – størst og best?

Landsmøtet 2000 – størst og best?

Høstens største begivenhet i NTF er utvilsomt landsmøtet. I år var det
 for første gang et samarbeidsprosjekt med tannteknikerne. I tillegg deltok et stort antall av de øvrige samarbeidspartnerne i tannhelseteamet: tannhelsesekretærene og tannpleierne. Den mest omfattende utstilling noensinne og fagprogrammet, som i tre dager gikk parallelt i 4 – 6 saler, trakk samlet over 4 000 deltakere. Tannlegene som deltok på møtet, utgjorde 40 prosent av landets yrkesaktive tannleger. Dette er imponerende.

Imponerende er også den innsatsen som ligger bak planleggingen og gjennomføringen av et arrangement på denne størrelsen. Med 4 000 deltakere, godt over 100 foredragsholdere og flere store sosiale arrangementer, med kamerataften som klar vinner i antall deltakere – 900 denne gangen – er det utrolig at ikke mer går feil. Tilbakemeldingene og kritikken i forbindelse med årets møte gjaldt stort sett bare at det ved flere foredrag og kurser var umulig å få plass. Det er det ikke lett å gjøre noe med der og da, siden antallet disponible lokaler er begrenset. Og det er heller ikke alltid lett å forutse hva som "slår an" og trekker mest folk. Kanskje kan flere av foredragene/foredragsrekkene settes opp to ganger? Og kanskje har landsmøtet nådd grensen i størrelse? Slik at man må sette strek for antall deltakere?

Uansett – landsmøtet har til fulle demonstrert at det er levedyktig, også inn i det nye hundreåret. I Tidende summerer vi opp møtet i dette og neste nummer av bladet. Samtidig benytter vi anledningen til å gi ros til fagnevnden, fagavdelingen, landsmøtekomiteen og de ansatte i de respektive sekretariatene i NTF og NTTF. Vel blåst.

Og vel møtt i Bergen neste høst.