logo: tannlegetidene

Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Hjem / Utgaver / 2021 / 1 / Pris for smittesporingsverktøy

Pris for smittesporingsverktøy

3

Professorene Kristin Braa og Jørn Braa ved Universitetet i Oslo (UiO) får den internasjonale Roux-prisen for sitt arbeid med å utvikle helsesystemer og smittesporingsprogram som brukes i kampen mot korona, skriver bladet Forskerfourm. De to søsknene er professorer ved Institutt for informatikk ved UiO.

Roux-prisen på 100 000 dollar er donert av ekteparet David og Barbara Roux, og skal gå til innovasjon innenfor anvendt helseforskning. Det er direktør Camilla Stoltenberg i Folkehelseinstituttet som har nominert professorene til prisen.

– Jørn Braa og Kristin Braa har gjort et fremragende og visjonært arbeid med å etablere et globalt system for sykdomsovervåking og for data fra helsesystemer, sier Stoltenberg til Titan.uio.no.

Del artikkelen
Se Tannlegetidende sine retningslinjer for kommentarer.