logo: tannlegetidene

Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Hjem / Utgaver / 2021 / 1 / Uventet økning

Uventet økning

98

EU-parlamentet har i siste øyeblikk gått inn for en uventet økning i det neste forskningsprogrammet Horisont Europa, skriver Science. Økningen er på 4 milliarder euro, tilsvarende 43 milliarder kroner, som fører til en total budsjettramme på 85 milliarder euro, eller 916 milliarder kroner. Det er likevel langt under det opprinnelige forslaget som var på 120 milliarder euro.

Av de 85 milliardene er 5 milliarder euro reservert anvendt forskning og støtte til mindre teknologiske bedrifter i et fond som skal brukes etter pandemien. Det gjenstående ordinære budsjettet er derfor bare marginalt større enn det nåværende Horisont 2020-budsjettet, skriver bladet Forskerforum.

Del artikkelen
Se Tannlegetidende sine retningslinjer for kommentarer.