logo: tannlegetidene

Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Hjem / Utgaver / 2020 / 9 / Prisvekstsanslaget er juster opp til 1,4

Prisvekstsanslaget er juster opp til 1,4

670

Foto: YayImages

Teknisk beregningsutvalg (TBU) anslår en vekst i konsumprisindeksen på 1,4 prosent fra 2019 til 2020, skriver Akademikerne.

TBU publiserte 19. juni sin endelige rapport foran årets hovedoppgjør, med nøkkeltall for oppgjøret. Utvalget varslet samtidig at det ville vurdere om det var behov for å oppdatere prisvekstanslaget i august.

På grunnlag av ny informasjon gjorde utvalget en ny vurdering av anslått konsumprisvekst, og presenterte denne 13. august. Prisveksten i juni og juli ble høyere enn hva utvalget la til grunn i juni. Utvalget anslår nå en vekst i konsumprisindeksen (KPI) på 1,4 prosent fra 2019 til 2020.

Selv om årets første syv måneder nå er tilbakelagt, gjenstår det likevel usikkerhet om prisveksten i 2020. Usikkerheten er blant annet knyttet til utviklingen i kronekursen og energiprisene, samt de videre konsekvensene av koronakrisen. Forbruket av flere tjenester har som kjent falt bort helt eller delvis i en periode, og prisene på disse er estimert i KPI.

Del artikkelen
Se Tannlegetidende sine retningslinjer for kommentarer.