logo: tannlegetidene

Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Hjem / Utgaver / 2020 / 9 / Markedsføringsnavn
Spør advokaten

Markedsføringsnavn

755

Vi er to tannleger som vil starte klinikk sammen, og ønsker hvert vårt enkeltpersonforetak, men vil ha felles venterom og noen felles løsninger på utstyr. Kan vi benytte et annet navn til markedsføring av klinikken enn våre egne registrerte firmanavn? Kan vi beskytte et slikt felles markedsføringsnavn?

SVAR:

Ja, det er fullt mulig å benytte et annet navn til markedsføring av klinikken. Markedsføringsnavnet kan for eksempel brukes på skilt, som logo eller domenenavn. Eksempelvis kan enkeltpersonforetaket til tannlege Per Hansen registrere «Gullkronen» som markedsføringsnavn på virksomheten. Det offisielle foretaksnavnet tannlege Per Hansen må likevel fremkomme på alle forretningsdokumenter, som brev, nettsider og fakturaer.

Vær oppmerksom på at et navn som er registrert som markedsføringsnavn ikke er automatisk beskyttet mot at andre kan registrere navnet som foretaksnavn.

Det vil også være klokt å sjekke om markedsføringsnavn du ønsker å bruke kan komme i konflikt med andres registrerte varemerkerettigheter eller andres registrerte foretaksnavn.

www.navnesok.no kan du finne ut om navnet du vurderer er ledig som domenenavn, foretaksnavn og varemerke.

Hvis du har et enkeltpersonforetak er det hele navnet, inkludert etternavnet ditt, som vil være beskyttet ved registrering i Foretaksregisteret. Du kan også velge å varemerkebeskytte foretaksnavnet, domenenavnet eller markedsføringsnavnet ditt hos Patentstyret, se mer om dette på www.patentstyret.no.

Del artikkelen
Se Tannlegetidende sine retningslinjer for kommentarer.