logo: tannlegetidene

Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Hjem / Utgaver / 2020 / 8 / Støtte til forskning på barnekreft

Støtte til forskning på barnekreft

586

Seksjonsoverlege Dorota Wojcik ved Barne- og ungdomsklinikken ved Haukeland universitetssjukehus i Bergen har fått tildelt 1,3 millioner kroner fra Barnekreftforeningen til prosjektet «Orale og dentale senskader etter barnekreft». Dette er ett av fem prosjekter som fikk tildeling.

Hensikten er å gjennomføre en oral etterundersøkelse av alle barn under 18 år som ble ferdigbehandlet for kreft fra 2017-2020, totalt ca. 150 barn. Målet er at profylakse og behandling før og under kreftbehandling skal forbedres og potensialet for senskader minimeres. Det er et samarbeid med Kjevekirurgisk avdeling ved sykehuset og Den offentlige tannhelsetjenesten, og fastleger skal også involveres.

Del artikkelen
Se Tannlegetidende sine retningslinjer for kommentarer.