logo: tannlegetidene

Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Hjem / Utgaver / 2020 / 8 / Milepæl for samisk helse
Samisk sykepleierutdanning fra 2021:

Milepæl for samisk helse

661

I samarbeid med Universitetet i Tromsø Norges arktiske universitet (UiT) starter Samisk Høgskole sykepleierutdanning fra 2021. Assisterende instituttleder ved Institutt for helse- og omsorgsfag ved UiT, Linda Okstad, leder oppbyggingen av det nye studietilbudet. Hun leder sykepleierutdanningen i hele Finnmark, som foregår i Hammerfest, Alta, i Krikenes og fra neste år også i Kautokeino, skriver UiT på sine nettsider.

– Dette er et etterlengtet studium, som det er behov for i det samiske helsevesenet. Vi har fått gjennomslag for 25 fullfinansierte studieplasser, og vi skal lage en god og viktig utdanning for den samiske befolkningen, sier Okstad.

– Blir det mulig også for samisktalende fra Sverige og Finland å søke disse studiene i Kautokeino?

– Utenlandske studenter kan også søke, men det foreligger et språk- og karakterkrav. Det er meningen at det skal komme egne krav og retningslinjer for samisk sykepleierutdanning på lik linje med de nasjonale retningslinjene (RETHOS) som kom for den ordinære sykepleierutdanningen i fjor, forklarer Okstad. Hun mener UiT legger til rette for en god og viktig utdanning.

– Vi har tro på at dette er et banebrytende arbeid. Interessen har vært stor, og det blir spennende å se responsen når vi setter i gang, avslutter Linda Okstad.

Del artikkelen
Se Tannlegetidende sine retningslinjer for kommentarer.