logo: tannlegetidene

Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Hjem / Utgaver / 2020 / 2 / Menn intervjues mest

Menn intervjues mest

87

Foto: Yay Images.

Bare to av ti professorer som ble brukt som kilde i VG og Aftenposten i 2016, var kvinner, viser en studie fra Universitetet i Sørøst-Norge. Mannlige professorer brukes oftere i nyhetssaker, mens kvinnelige professorer brukes relativt sett oftere innenfor feature. Kvinnelige journalister bruker kvinnelige professorer som kilde oftere enn andelen kvinnelige professorer totalt skulle tilsi, mens det for mannlige journalister er motsatt. I 2016 var 28 prosent av professorene kvinner, skriver Forskning.no.

Del artikkelen
Se Tannlegetidende sine retningslinjer for kommentarer.