logo: tannlegetidene

Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Hjem / Utgaver / 2020 / 2 / Forskning under tvang

Forskning under tvang

86

Foto: Yay Images.

Tidligere arbeids- og sosialminister, Anniken Hauglie, måtte nylig redegjøre i Stortinget, for hvorfor departementet har innført en forskrift som pålegger leger og deres langtidssykemeldte pasienter å delta i forskning uten samtykke. Bakgrunnen er en uttalelse fra Den nasjonale forskningsetiske komité for samfunnsvitenskap og humaniora, som konkluderte med at prosjektet må anses som forskning «under tvang».

– Vi ser at enkelte problemstillinger knyttet til gjennomføring av forsøket og den tilhørende forskningen kunne vært håndtert på en annen måte enn den som ble valgt, svarte Hauglie. Foto: Jan Richard Kjelstrup/ASD

Del artikkelen
Se Tannlegetidende sine retningslinjer for kommentarer.