logo: tannlegetidene

Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Hjem / Utgaver / 2020 / 11 / Barkvoll blir president i ADEE

Barkvoll blir president i ADEE

887

Fredag 9. oktober ble avtroppende dekan ved Det odontologiske fakultet ved Universitetet i Oslo (UiO), Pål Barkvoll, enstemmig valgt til president i Association for Dental Education in Europe (ADEE) for perioden 2022-2023, skriver fakultetet på nettstedet odont.uio.no.

ADEE er en internasjonal medlemsorganisasjon hvis formål er å fremme kunnskap om oral helse, utdanning og utdanningsforskning. Det odontologiske fakultet er kollektivt medlem i ADEE og i 2018 var UiO vertskap for den årlige ADEE-konferansen. I dag er de fleste odontologiske utdanningsinstitusjoner i Europa medlemmer i organisasjonen i tillegg til affilierte universiteter i Asia, Afrika, Amerika og Oseania. NTF og de øvrige profesjonsforeningene i Europa er også blant medlemmene i ADEE.

Presidentperioden går over fire år, og Barkvoll vil være «president elect» i 2021, president i 2022 og 2023 og «past president» i 2024.

– Odontologi er inne i en brytningstid, sier Pål Barkvoll til nettstedet, og fortsetter:

– Vi trenger å stake opp en ny kurs for utdanningene våre. Å lede et slikt arbeid oppleves som svært meningsfylt.

– Samfunnet er i stadig endring, sier han videre, og vi må passe på at vi ikke kommer i utakt med det samfunnet vi skal tjene når vi utdanner fremtidens tannleger i Europa.

– Vi har for eksempel en helt annen type demografi i dag, enn bare for noen tiår siden, og vi må forberede oss på at det stadig kommer til å bli flere eldre som lever lengre, og da ofte med komplekse sykdomstilstander, noe som vil kreve spesialisert kompetanse når de skal behandles for skader og sykdommer i munnhulen.

– Dette er problemstillinger jeg i felleskap med mine europeiske kolleger virkelig ser frem til å jobbe med, sier Barkvoll, og trekker avslutningsvis frem, at politisk arbeid opp mot politikerne i Brussel vil være en sentral del av rollen som president i ADEE.

Del artikkelen
Se Tannlegetidende sine retningslinjer for kommentarer.