logo: tannlegetidene

Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Hjem / Utgaver / 2020 / 10 / Bli med på landsmøtet!

Bli med på landsmøtet!

795

Foto: Kristin Aksnes.

Om to uker åpner jeg årets landsmøte direkte fra scenen på Norges Varemesse på Lillestrøm. Ingen ting vil være som det pleier å være. Salen vil være nesten tom, til gjengjeld vil det være teknikere og kamerapersonell til stede – og åpningen blir livestreamet til alle dere som sitter ved skjermen og følger med, hjemme eller på jobb. Det hele vil nok oppleves ganske annerledes og rart.

Men noe vil være som det pleier: Landsmøtet er fortsatt den største og viktigste møteplassen for hele tannhelsetjenesten gjennom året! Denne gangen er det ekstra viktig å vite at du er en del av et større fellesskap – siden verden er blitt så radikalt forandret det siste halve året. Og derfor er kompetanseheving og faglig oppdatering viktigere enn noen gang.

Årets arrangement er digitalt, og det blir helprofesjonelt. Vi håper og tror at dere er klare for kompetanseheving og etterutdanning i nyskapende form.

Pandemien har rammet både tannhelsetjenesten og foreningen hardt. Nesten alt av etterutdanning er avlyst eller forskjøvet, noe som fører til at en stor del av NTFs inntekter uteblir. Vi har måttet tenke nytt. Da vi skjønte at årets landsmøte ikke kunne gjennomføres som et fysisk arrangement, hadde vi to valg. Vi kunne avlyse – eller vi kunne brette opp ermene, utfordre oss selv og ta sjansen på å lage det første, og største, digitale arrangementet for tannhelsetjenesten vi noen gang har laget. Jeg er glad for at vi våget det siste!

Vi er stolte av å presentere en spennende og nyskapende digital fagkonferanse med et knallgodt fagprogram hvor dere kan oppleve livesendinger, debatter og interessante foredrag med faglige autoriteter fra inn- og utland. Årets landsmøte er annerledes – men det gir også nye muligheter. Det er ingen deltakerbegrensninger på de ulike foredragene, og alle fredagens foredrag kan ses i opptak slik at alle kan få med seg hele fagprogrammet. De digitale løsningene åpner dessuten for anerkjente, internasjonale foredragsholdere og spennende foredragsformat som ellers ikke hadde vært mulig.

Torsdagen livestreames, og den dagen må derfor følges direkte. Det blir tradisjonell åpning med kjente og svært aktuelle gjester. Espen Rostrup Nakstad fra Helsedirektoratet og Line Vold fra Folkehelseinstituttet (FHI) kommer for å snakke om pandemier generelt og konsekvensene for helse- og tannhelsetjenesten spesielt. Det blir utdeling av priser, forhåpentligvis en hilsen fra helseministeren, presidentens tale og deilige toner fra Stein Torleif Bjella – alt ledet av vår profesjonelle konferansier Erik Wold. Torsdag ettermiddag får dere en unik mulighet til å følge direkte pasientbehandling utført av spesialister på flere ulike fagfelt – det blir spennende!

Fredag er det to paralleller med fagprogram for tannlegene, i tillegg til en egen parallell for tannhelseteamet, med mange aktuelle foredrag rettet spesielt mot tannhelsesekretærene. Svært mange av fredagens sekvenser sendes live slik at det blir mulig med interaktivitet. Foredragene vil også være tilgjengelige i tre uker etter arrangementet slik at alle har mulighet til å få med seg alt.

Vår digitale utstillerarena gir dentalbransjen og andre utstillere en unik mulighet til å presentere seg og synliggjøre produkter, kampanjer, kompetanse og nøkkelpersoner, sette opp egne videomøter, legge ut filmer, bilder og presentasjoner osv. Dette blir en helt ny måte for oss tannleger å «gå på utstilling», noe jeg ser fram til å prøve ut i praksis.

Årets arrangement er digitalt, og det blir helprofesjonelt. Vi håper og tror at dere er klare for kompetanseheving og etterutdanning i nyskapende form – men med tradisjonelt og klinisk rettet faglig innhold. Samhold og fellesskapsfølelse er viktigere enn noen gang. Vi savner de sosiale møteplassene, og forhåpentligvis vil vi sammen klare å skape en følelse av å gjøre noe sammen – selv om vi sitter hver for oss – på årets landsmøte.

Det har vært mange tøffe tak og utfordringer i år, men det har samtidig vært en stor glede og et privilegium å få lede foreningen gjennom denne perioden. Det har vært flott å se et sekretariat som raskt tilpasset seg situasjonen og evnet å tenke nytt, og tillitsvalgte i alle ledd som brukte mye av sin tid på foreningsarbeid til beste for alle medlemmer når det stormet som mest. Takk!

Spesielt vil jeg takke medlemmene i fag- og etterutdanningsutvalget, som måtte endre alt de hadde jobbet med over lang tid for å levere et meget godt, klinisk rettet fagprogram som egnet seg for dette formatet. Takk også til alle foredragsholderne som har vært positive til å bidra til årets arrangement. Det krever mye av dem som står på scenen når alt skal livestreames som en TV-sending.

Takk også til alle dere som har meldt dere på til årets arrangement! Vi er helt avhengige av at dere deltar og støtter opp om foreningens etterutdanningstilbud.

Og til dere som ennå ikke har meldt dere på: Det er ikke for sent! Grip sjansen og bli med på årets faglige happening i tannhelsetjenesten! Jeg gleder meg til å «se» dere på landsmøtet!

Del artikkelen
Se Tannlegetidende sine retningslinjer for kommentarer.