logo: tannlegetidene

Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Hjem / Utgaver / 2020 / 10 / 60 prosent bryter reglene

60 prosent bryter reglene

790

Seks av ti sier de har brutt karantenereglene, viser en undersøkelse fra Universitetet i Bergen (UiB) og Folkehelseinstituttet (FHI). De eldre bryter reglene mest, skriver NTB.  

I undersøkelsen er 1 704 personer som er blitt satt i karantene eller isolasjon, blitt spurt om de har fulgt reglene. Kun 42 prosent svarer at de gjennomfører karantenetiden etter boka.

En tredel av de som ikke holder seg hjemme har symptomer. Bare en firedel av dem som ikke har symptomer følger karantenereglene.

I undersøkelsen kommer det også frem at de som oftest bryter reglene, er de som er over 50 år. 76 prosent av de mellom 50 og 69 år har brutt reglene minst én gang.

– Det har vært mye snakk om ungdommer som fester, men i våre data er det ungdommen som er desidert flinkest til å etterleve reglene for karantene og isolasjon, sier professor i helseøkonomi ved UiB, Bjarne Robberstad, til NRK.

Undersøkelsen regnes som representativ for Norges befolkning, og er den første delen av en stor undersøkelse om hvordan nordmenn har reagert på koronapandemien.

Del artikkelen
Se Tannlegetidende sine retningslinjer for kommentarer.