logo: tannlegetidene

Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Hjem / Utgaver / 2020 / 10 / Billigere influensavaksinering for risikogruppene

Billigere influensavaksinering for risikogruppene

876

Regjeringen sørger i år for at de som er i risikogruppene for alvorlig influensa bare betaler en egenandel på 50 kroner for å bli vaksinert hos fastlegen, melder Folkehelseinstituttet (FHI). Samtidig legges begrensninger på salg av influensavaksine fra apotekene fram til 1. desember, slik at flest mulig av dosene blir gitt til risikogruppene og helsepersonell. Denne begrensningen gjelder også for leger som rekvirerer eller skriver ut resept på influensavaksine.

Regjeringen har vedtatt at selve influensavaksinen skal være gratis til personer i risikogruppene denne sesongen. Tidligere har vaksinen kostet ca. 70–80 kroner. Samtidig settes et tak på egenandelen på selve vaksineringen på 50 kroner for de samme gruppene ved vaksinering hos fastlege. Resten av honoraret til fastlegene (kr. 150) dekkes via HELFO. For dem som har frikort vil vaksineringen bli gratis. Dette er et tiltak for at alle i risikogruppene skal ha råd til å ta influensavaksine denne sesongen

Det er ikke etablert noen refusjons- eller tilskuddsordning for å dekke kommunenes utgifter til vaksinering av risikogruppene, utover at vaksinen blir levert gratis fra Folkehelseinstituttet. Kommunene kan ifølge vaksinasjonsforskriften ta betalt for vaksinering for å dekke utgiftene til gjennomføring av influensavaksinasjon i regi av kommunen. Det er ikke satt noen øvre grense for hvor mye kommunen kan ta for dette, men prisen bør være så lav som mulig.

Kostnadene ved vaksineringen av helsepersonell skal som tidligere dekkes av arbeidsgiver.

Del artikkelen
Se Tannlegetidende sine retningslinjer for kommentarer.