logo: tannlegetidene

Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Hjem / Utgaver / 2019 / 9 / Ny generalsekretær i Akademikerne

Ny generalsekretær i Akademikerne

Foto: Privat

Bengt Holmen (50) tiltrer stillingen som generalsekretær i Akademikerne i slutten september, etter Olav Ulleren.

Holmen kommer fra Forsvarsdepartementet, der han er avdelingsdirektør med ansvar for strategisk personell- og kompetansepolitikk i forsvarssektoren. - Jeg ser virkelig frem til å ta fatt på oppgavene som tilligger jobben sammen med leder av Akademikerne, styret, medlemsforeningene, og ikke minst mine nye kolleger i administrasjonen, sier Holmen, ifølge pressemeldingen fra Akademikerne.

Forut for jobben i Forsvarsdepartementet var Holmen konstituert leder og nestleder i internasjonal avdeling på Stortinget, og arbeidet som komitesekretær i blant annet Utenriks- og forsvarskomiteen. Han har erfaring fra internasjonalt arbeid for FN og OSSE, som regionsjef for Norsk Folkehjelp og fra forskning, ved Norsk utenrikspolitisk institutt (NUPI).

- Jeg har i hele min utdannelse og yrkesliv vært samfunnspolitisk engasjert. Å få arbeide for Akademikerne gir en enestående mulighet i å bidra til en positiv utvikling av vårt arbeidsliv og samfunnsutvikling, sier Holmen.

Holmen har hovedfag i sammenlignende politikk fra Universitetet i Bergen. Han har nylig tatt seniorkurset til NATO Defence College, som tilsvarer Forsvarets høyskole.

Del artikkelen
Se Tannlegetidende sine retningslinjer for kommentarer.