logo: tannlegetidene

Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Hjem / Utgaver / 2019 / 9 / Bergen er best i Norge på odontologi og tannpleie

Bergen er best i Norge på odontologi og tannpleie

Bergen er på topp i Norge i odontologi og tannpleie, ifølge Shanghai-rangeringen, som er en av verdens viktigste rangeringer for universiteter, heter det i en nyhet på nettstedet til Det medisinske fakultet ved Universitetet i Bergen (UiB).

Foto: Nils Roar Gjerdet.

Shanghai-rangeringen startet i 2003 og kommer ut hvert år. Den blir publisert av Shanghai Jiao Tong University, og rangerer mer enn 1 200 universiteter, hvorav de 500 beste universitetene i verden blir publisert. Her hevder UiB seg innenfor odontologi, og er plassert i bolken mellom 51-75, en god del plasser over de to andre norske utdanningsinstitusjonene for odontologi, Universitetet i Oslo, som er plassert mellom 76-100, og Universitetet i Tromsø, som ligger mellom 201-300.

UiB er med sin plassering i rangeringen i samme klasse som Malmø og Karolinska i Stockholm. De finske lærestedene Helsinki og Turku er høyest rangert i Norden, etterfulgt av Gøteborg.

- Vi har god kvalitet på både utdanning og forskning og dette er en veldig hyggelig nyhet, sier instituttleder ved Institutt for klinisk odontologi i Bergen, Anne Nordrehaug Åstrøm, som ble gratulert av dekanus ved Det medisinske fakultet, Per Bakke (bildet).

Les mer om Shanghai-rangeringen her: http://www.shanghairanking.com/aboutarwu.html, og se rangeringen av odontologiske læresteder her: http://www.shanghairanking.com/ Shanghairanking-Subject-Rankings/ dentistry-oral-sciences.html.

Del artikkelen
Se Tannlegetidende sine retningslinjer for kommentarer.