logo: tannlegetidene

Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Hjem / Utgaver / 2019 / 8 / IADR-pris tildelt Asbjørn Jokstad

IADR-pris tildelt Asbjørn Jokstad

Asbjørn Jokstad mottok IADRs forskninspris i juni, her overrakt av Rena N. D'Souza, president i IADR. Foto: IADR.

Asbjørn Jokstad ble den 19. juni 2019 tildelt forskningsprisen «Research in Prosthodontics and Implants Award» av The International Association for Dental Research (IADR). Han ble tildelt prisen under åpningsseremonien for den 97. IADR-kongressen, som ble holdt i Vancouver, Canada, fra den 19. til den 22. juni.

Jokstad arbeider som professor ved Institutt for klinisk odontologi ved Det helsevitenskapelige faktultet, Norges arktiske universitet i Tromsø, og var tidligere professor og leder av Division of Prosthodontics ved Universitetet i Toronto, Canada.

I begrunnelsen heter det at Jokstad har spilt en vesentlig rolle i utviklingen og implementeringen av moderne kliniske studier i protetikk og implantatforskning. Han har publisert nærmere 200 artikler og holdt forelesninger over hele verden innen evidensbasert odontologi, kliniske studier og dentale materialer, konvensjonell og implantatbasert protetikk, toksikologi og bittfunksjon.

Prisen, «The Research in Prosthodontics and Implants Award», er en av 17 «IADR Distinguished Scientist Awards», og en av IADRs mest prestisjefylte utmerkelser. Prisen består av en ikke nærmere angitt pengesum og en plakett.

Om IADR

The International Association for Dental Research (IADR) er en ikke-kommersiell organisasjon med over 11 400 individuelle medlemmer over hele verden, som forplikter seg til (1) å fremme forskning og øke kunnskap for å forbedre oral helse verden over, (2) støtte og representere forskningsmiljøene innen oral helse og (3) bidra til formidling og implementering av forskningsresultater. For videre lesing, se www.iadr.org

Del artikkelen
Se Tannlegetidende sine retningslinjer for kommentarer.