logo: tannlegetidene

Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Hjem / Utgaver / 2019 / 3 / Brønnpissing som raserer omdømmet vårt

Brønnpissing som raserer omdømmet vårt

Generalsekretær Morten Rolstad bruker TV2s nettsider for å drive kritikk av Tannlegeforeningens medlemmer, og bidrar til å røske ned norske tannlegers omdømme.

Det var på TV2s nettsider lørdag 5. januar at Rolstad kom med sine etiske spark mot mange av Tannlegeforeningens medlemmer. Kritikken hans gikk på at enkelte tannlegekontorer setter Botox av kosmetiske årsaker - ut over det Rolstad mener er en tannleges oppgave. At hans ytringer rundt dette temaet inneholder faktiske feil skal jeg la ligge. Det som er atskillig verre, er at vår egen generalsekretær kritiserer norske tannleger for åpen scene hos TV2.

Debatt om hvordan tannlegeyrket skal utvikles i årene fremover, ønsker jeg hjertelig velkommen. Det er også Tannlegeforeningens oppgave å stimulere til slik debatt. Men regel nummer én er at vi tar debatten i egne fora. Regel nummer to må være at vi står samlet utad - som profesjonelle helseaktører. At noen av våre kollegaer på landsbasis velger å gå til mediene med kritikk av andre tannleger, må stå for den enkeltes regning.

Et godt omdømme bygges millimeter for millimeter, og rives meter for meter. Hos TV2 denne lørdagen i januar bidro bransjekritikken fra vår viktigste tillistvalgte - vår egen generalsekretær, til at folks syn på tannlegene blir dårligere.

Dette er et grelt tekstbokeksempel på hvordan bransjeorganisasjoner ikke skal ytre seg i media. Til alt overmål kommer disse ytringene fra samme person som tidligere har vært Tannlegeforeningens informasjonssjef. Rolstad burde med andre ord ha visst bedre.

Del artikkelen
Se Tannlegetidende sine retningslinjer for kommentarer.