logo: tannlegetidene

Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Hjem / Utgaver / 2019 / 12 / #Internasjonal Instagram-stjerne

#Internasjonal Instagram-stjerne

1136-8

Å lykkes i sosiale medier er ikke alle forunt. Men tannlegestudent ved Det odontologiske fakultet, Isanullah Khan Khattak, er en av de som har klart det. Han driver den populære Instagram-kontoen @dentalstudentskhan, og har følgere fra hele verden.

Insanullah Khan Khattak inspirerer med instigramkontoen #dentalstudentskhan.

Det begynte i 2017, da han lagde sin første video på Instagram av to proteser som danset og sang «I feel good». Denne videoen ble så godt mottatt, at den ble repostet av @Identistry, en av de mest populære Instagram-kontoene i tannlegeverdenen. Da var eventyret i gang.

Vil inspirere

Etter hvert som det er blitt flere og flere følgere, er han opptatt av at kontoen skal gi et realistisk bilde av hva det vil si å være tannlegestudent. At det skal være ekte.

– Det er i de hverdagslige situasjonene at andre studenter kan relatere seg til hva det vil si å være en tannlegestudent. Og jeg prøver å legge ut bilder og videoer av nettopp disse gjenkjennbare situasjonene, men med en humoristisk vri, forklarer Khattak. For når man bruker humor kan man ufarliggjøre vanskelige situasjoner man møter gjennom studietiden.

Et eksempel på det, er de mange tilbakemeldingene han fikk da han la ut et bilde av hvordan han selv opplevde å skulle sette bedøvelse for første gang. I innlegget beskrev han hvor stresset han var, og hvor mye han skalv på hånden.

– For slik er det jo, man er stresset når man skal sette sin første anestesi, og det kjenner mange seg igjen i. Jeg tror det kan være med å forklare hvorfor så mange liker, og har tillit til kontoen min. Jeg forteller om det som er ekte, og langt i fra en perfekt virkelighet. For virkeligheten er jo ikke perfekt.

Viktig for miljøet

Men selv om det først og fremst er studenter som er målgruppen for denne kontoen, er flere av instruktørtannlegene også ivrige følgere. En av disse er Ole Morgen Kullbraaten, som bare har lovord å si om studenten sin.

– Hans kreativitet er enestående. Isanullah har hjulpet meg med eksamensfilm i veiledningspedagogikk. Rolletolkningen i filmen var veldig god, og hans evne til å opptre troverdig imponerte meg. Gjennom sin Instagram-konto sprer han humor og glede. Han inspirerer andre studenter. Det er viktig for miljøet.

– Selv om Instagram-kontoen naturlig nok har flest følgere fra Oslo, er studenter fra både USA og India følgere.

Tannlegestudent Insanullah Khan Khattak tegner og forteller på #dentalstudentskhan.

– Jeg prøver å lage en konto som gjøre andre studenter inspirerte og mindre stresset, forklarer han.

– Målet mitt er å vise at tannlegestudiet er veldig bra, at folk skal få lyst til å bli tannleger, og at de som allerede er tannlegestudenter skal klare å gjennomføre studiet, selv om det kan være krevende. Når andre studenter ser på kontoen min, og tenker at det ikke bare er en selv som har det vanskelig på studiet, så hjelper det dem. Jeg har fått tilbakemelding fra én student, som fortalte at når han var nedfor, gikk han inn på kontoen min for inspirasjon. Slike tilbakemeldinger betyr utrolig mye for meg.

Undervisning

Videoer fra Instagram-kontoen er også blitt brukt i undervisningen i andre land. I tillegg er han også blitt kontaktet av humanitære organisasjoner som har spurt om de kan få bruke noen av bildene hans i munnhelsearbeid rettet mot voksne analfabeter og barn.

– Et eksempel på det er at jeg har noen tegninger som viser hvordan bedøvelse virker: At tennene «sovner», og at man da kan borre i dem uten at man kjenner noe. Når jeg får slike henvendelser føles det veldig meningsfullt å drive denne kontoen, avslutter Khattak.

Del artikkelen
Se Tannlegetidende sine retningslinjer for kommentarer.