logo: tannlegetidene

Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Hjem / Utgaver / 2018 / 8 / 2 x Nordic Hatton Award til Norge

2 x Nordic Hatton Award til Norge

Foto: Ulvi Gursoy

Nordisk odontologisk forening (NOF) utgjør den skandinaviske divisjonen i IADR (International Association for Dental Research) og består av følgende medlemsland: Litauen, Latvia, Estland, Finland, Sverige, Danmark, Island og Norge.

NOF arrangerer hvert år en konkurranse (Nordic Hatton Award) for unge forskere som er tilknyttet medlemslandene. Det utnevnes to vinnere. Disse inviteres til å delta i den internasjonale finalen der en konkurrerer med unge forskere fra hele verden.

Årets to nordiske vinnere kommer begge fra Norge. Kjersti Sturød, fra Universitetet i Oslo (UiO), deltok med prosjektet: Antibiotic induced streptococcal competence do not always correlate with transformability. Samih Mohamed-Ahmed, fra Universitetet i Bergen (UiB), presenterte prosjektet: Adipose-derived stem cells for bone tissue engineering. Styremedlem i NOF, Gunhild Strand, som står mellom vinnerne på bildet, fikk æren av å overrekke prisene på IADRs konferanse i London, og samtidig ønske de to lykke til med den internasjonale finalen som vil finne sted i Vancouver, Canada 19. -22. juni, 2019.

Del artikkelen
Se Tannlegetidende sine retningslinjer for kommentarer.