logo: tannlegetidene

Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Hjem / Utgaver / 2018 / 2 / Harde #metoo-tiltak

Harde #metoo-tiltak

Foto: YAY IMAGES.

Myndighetene i Sverige vurderer strenge tiltak for å få bukt med seksuell trakassering i akademia, skriver Universitetsläraren. Forsknings- og utdanningsminister Helen Hellmark Knutsson undersøker mulighetene for å kunne fryse forskningsfinansiering for personer som etterforskes for seksuell trakassering, på samme måte som i saker om forskningsjuks. Statsråden har møtt sentrale etater i akademia for å kreve tiltak etter at over 2 400 personer har signert #Akademiuppropet mot seksuell trakassering.

- Om noen bryter med arbeidsmiljøloven og diskrimineringsloven må det bli konsekvenser, sier Knutsson, ifølge bladet Forskerforum.

Del artikkelen
Se Tannlegetidende sine retningslinjer for kommentarer.