logo: tannlegetidene

Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Hjem / Utgaver / 2018 / 2 / Bryter frihetsløfte

Bryter frihetsløfte

Foto: YAY IMAGES.

Et tidligere løfte om å garantere akademisk frihet for utenlandske universiteter som inngår samarbeid med kinesiske institusjoner, ser ut til å være trukket tilbake. Kommunistpartiet har nylig beordret universiteter som mottar internasjonal finansiering, om å gi paritet kontroll over sentrale beslutningsorganer. Partisekretærer skal få samme status som rektor og plass i universitetsstyrene. I dag er det mer enn 2 000 samarbeidsavtaler mellom kinesiske og utenlandske universiteter i Kina, skriver Financial Times.

Del artikkelen
Se Tannlegetidende sine retningslinjer for kommentarer.