logo: tannlegetidene

Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Hjem / Utgaver / 2018 / 11 / På nett

På nett

Sikker pålogging

Mange må håndtere mellom 15 og 25 passord i hverdagen. Å lage unike, lange og sterke passord er blitt såpass utfordrende at et ekstra lag med sikkerhet er nyttig.

Nettvett.no gir tre enkle råd for sikker pålogging:

- Aktiver to-trinns bekreftelse

- Bruk unike passord

- Skriv gjerne ned passordene dine

To-trinns bekreftelse er et ekstra sikkerhetsnivå for pålogging. Det fungerer ved at du logger inn med brukernavn og passord som vanlig, men i tillegg må du oppgi en engangskode når du logger deg på fra et nytt sted.

Denne koden får du til noe du har, for eksempel SMS på mobilen, eller i en app som genererer slike koder. Poenget er at selv om noen kjenner brukernavn og passord, kommer de seg allikevel ikke inn, fordi da er de nødt til å ha tilgang til mobilen din.

En to-trinns bekreftelse er forskjellig fra Bank-ID, fordi du slipper å skrive inn koden hver gang, bortsett fra når du logger deg på fra en ny enhet, eller fra et nytt sted. Derfor kalles dette to-trinns bekreftelse, og ikke to-trinns pålogging eller autentisering

Del artikkelen
Se Tannlegetidende sine retningslinjer for kommentarer.