logo: tannlegetidene

Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Hjem / Utgaver / 2018 / 11 / NTF Student deltok på ANSAs medisinske fagseminar

NTF Student deltok på ANSAs medisinske fagseminar

NTF Students leder og styremedlem, Vegard Hauge Svartveit (t.v.) og Carl-Magnus Kjølstadmyr. Foto: ANSA.

2.-4. november ble det årlige ANSAs medisinske fagseminar arrangert i Warszawa. Her samles nesten 500 norske utenlandsstudenter. Mest medisinstudenter, men også en god del tannlegestudenter. For første gang var også odontologi en del av fagprogrammet.

Vi i NTF-Student (NTF-S) var invitert for å holde innlegg, der vi presenterte foreningen, arbeidet vi gjør og ressursen vi er for odontologistudenter. Vi stilte også for å verve flest mulig studenter inn i foreningen. I tillegg var vi så heldig å være oppvarming for Cecilie Gjerde, Spesialist i Oral kirurgi og medisin fra Universitet i Bergen, som holdt et fantastisk foredrag om sitt spennende arbeid med stamceller og beinregenerasjon. Hun snakket også om hvorfor tannlege er verdens beste yrke. Vi snakket med mange av tannlegestudentene og vi fikk veldig gode tilbakemeldinger på at odontologi også ble satt fokus på under fagseminaret. Både de og vi mente det var på tide!

Vi i NTF-Student tenker det er veldig viktig å bli med i foreningen allerede som student. Nesten alle tannleger i Norge er medlem av NTF, og da er det jo helt naturlig at man også er medlem som student. Når man en dag en ferdig er det en stor trygghet og ressurs å være del av en forening som står bak deg. Både NTF og NTF-Student er tilgjengelige om man skulle trenge hjelpe eller råd med alt innenfor utdanning og senere yrke. Vi er opptatt av at alle studentene skal representeres, både i inn- og utland.

Studentforeningen er fortsatt i en etableringsfase, men har det siste året vokst. Vårt årsmøte avholdes på Geiloseminaret i januar. Der velges verv i styret og her skal vi vedta handlingsplanen vi har utformet det siste året. Dette skal være vår plattform med sakene vi jobber for. Vi vil motvirke frafallet tidlig i studiet ved å styrke tannlegeidentiteten. Vi har samarbeidet med lokale studentvalg om å få klinisk innføring og deltakelse tidligere i studieløpet og vi vil få dette inn i studieplanen på alle studiestedene. Vi vil også tilrettelegge flere og relevante videreutdanningskurs for nyutdannede tannleger.

Del artikkelen
Se Tannlegetidende sine retningslinjer for kommentarer.