logo: tannlegetidene

Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Hjem / Utgaver / 2018 / 10 / Romslig utstilling
Nordental 2018:

Romslig utstilling

Årets utstilling i tilknytning til landsmøtet var en flott og romslig utstilling som dekket det meste av utstyr og forbruksartikler.

Nordental har mange og viktige funksjoner for hele tannhelseteamet. Vi får se nyheter, men får også en bred presentasjon av velkjente produkter, ofte i forbedrede utgaver. Og her er det muligheter til å gjøre både gode kjøp og gode avtaler.

Nordental fungerer også som møtested og mingleområde for landsmøtedeltagerne og årets Nordental hadde et ekstra stort og flott kafe -og torgområde, der det var rikelig med sitteplasser.

I det samme området hadde NTF plassert sine aktiviteter og med tilbud om gratis kaffe, var dette en god løsning. Og for dem som måtte ha med barn på Nordental, var det tilbud om barnepass og aktiviteter for barn.

I tillegg var utstillerne rause med vått og tørt av mange slag, så det var tydelig at utstillerne ønsket å gjøre messebesøket så hyggelig og behagelig som mulig, for alle i tannhelseteamet.

En vandring i Nordental bød ellers på litt av hvert. Det er vanskelig å peke på noen trender, men alle utstillerne hadde sørget for god og kompetent bemanning på sin stand. Siden årets landsmøte var plassert i høstferien, var nok besøket noe lavere enn vanlig. Dermed ble det litt bedre plass til alle - og lettere å få hjelp og informasjon.

Takk til dentalbransjen for enda en flott og vellykket Nordental.

Siden det var høstferie på Østlandet under landsmøtet, passet det kanskje ekstra godt med et tilbud til barna.

DENTAL SPAR hadde som vanlig en fin stand. Foruten en fin kleskolleksjon fra Wear At Work i Stockholm, viste de frem et lite vakumpakket engangshånkle/klut som skulle varmes ti sekunder i mikrobølgeovn og deretter gis til pasienten - mange ønsker jo noe å tørke seg litt med. Delikat.

SENSODYNE har med sin RapidRelief kommet med et veldig godt bidrag til å redusere plagsom ising i tennene. Kan anbefales.

OSLO DENTAL presenterte flotte og solide uniter i sin +plus-serie. Dette er funksjonelle uniter med ekstra gode materialvalg i overflater.

JACOBSEN DENTAL viste som vanlig frem det nyeste og beste i scannere, og demonstrerte derfor Medit i500. Her er det virkelig topp kompetanse og erfaring i dette som opplagt etter hvert blir hverdagen vår.

UNIDENT hadde sin grønne, veldig synlige stand sentralt passert. De viste frem 3Shape Trios skanner, Airflow, The Wand - og ikke minst R-Brush som er et unikt hjelpemiddel for rengjøring av implantater med implantittproblematikk.

PLANDENT er og blir storebroren på en messe som Nordental. En flott, stor stand med masse god og hyggelig hjelp. Her finnes alt vi kan ønske oss av smått og stort. En relativt enkel 3D-printer, Form2, fremstiller raskt modeller, skinner og kirurgiske guider. PlanMill 40S for fresing av kroner og broer ble også vist.

EKULF var som vanlig til stede med sitt store og flotte utvalg av hjelpemidler til tannrengjøring.

OPUS utvikler stadig nye og spennende muligheter, for eksempel betalingssystemer, Voter (som er tilbakemelding fra pasienter) og Opus Academy holder gode kurs for oss brukere. Og mye mer.

TONNE DENTAL hadde en flott og lett gjenkjennelig stand. De viste frem tannbørster som var laget av 100 % nedbrytbar bambus og tannbørster med skaft laget av sukkerrør. Produseres miljøvennlig med solenergi(!)

SAGA bedriftshelsetjeneste var selvsagt representert på Nordental

COLLOSEUMKLINIKKEN er en viktig aktør i tannhelsemarkedet og hadde stand på Nordental for å orientere om muligheter i deres regi.

PROTEKET og ARTINORWAY var blant de store laboratoriene som viste frem spennende muligheter. Her er det mye erfaring og kompetanse.

PHARMEX viste fram Xylimelts, et produkt for dem som er plaget av munntørrhet. Dette er klebetabletter som fester seg til munnslimhinnen, og derfor også kan brukes om natten. (bilde 2356)

3M viste fem sitt 3M Impregum Super Quick som er et 100 prosent polyetermateriale . Dette er et flott materiale som herder på to minutter. Anbefales sterkt av oss som har fått prøve det! Løp og kjøp.

FOLKVANG representerer en samarbeidsmodell mellom selveide klinikker. Det er samarbeid om innkjøp, markedsføring, regnskapstjenester, seminarer etc. Et alternativ til å selge til en kjede.

LIC SCADENTA hadde en stor og innbydende stand. De viste bl.annet sin QuickSleeper,- et komfortabelt og effektivt anestesisystem som er elektronisk styrt. Kanylen roterer under injeksjonen, noe som forenkler intraossøs injeksjon.

DENTALDIREKT hadde en fin stand, proppfull av forbruksartikler. Deres nye hanske Prestige Nitrile Care har unike egenskaper mht irritasjon, tørre hender, kløe etc. Hevdes også å ha gode antibakterielle egenskaper(!)

DENTATEC viste frem et knippe flotte nederlandske sessler. God kvalitet og fin design.

COLGATE er i front på sitt område. Duraphat tannkren og Pro Relief er gode eksempler. (bilde 2380)

MEDENTA viste frem en unit fra italienske Castellini. Dette er lekre saker. Flott design og meget god brukervennlighet.

CURAPROX er god på artikler for interdentalt renhold. De viste blant annet frem et måleinstrument til å finne riktig størrelse på interdentalbørster.

TGS, tannlegenes gjensidige sykeavbruddskasse, hadde informasjonsstand. Medlemskap er viktig - alle kan bli syke, og ved langvarig sykdom er det greit å slippe økonomiske problemer i tillegg.

TUDU er et digitalt HMS- og GDPR-system, der alle permer og papirer er digitalisert. Kan kanskje være greit i en verden med mer og mer forskrifter og dokumentasjonskrav. Tudu er linket opp mot Saga Consult.

DENTSPLY viste frem sitt velprøvede seksjonsmatrisesystem for klasse 2-fyllinger. Dette er et enkelt system som gir flotte kontaktpunkter og mindre overskudd.

DENTAL SØR viste frem det nyeste fra HeKa i Danmark. Flotte og driftssikre uniter. I tillegg viste de frem sessler.

HELFO er alltid til stede for å gi informasjon og gode råd (bilde 2406)

HEARSAFE lager individuelt hørselsvern med lydfiltre tilpasset det aktuelle lydmiljøet. Skadelig lyd dempes, samtidig som du hører tale.

CG viste frem sitt «composittmateriale» G-ænial Universal Injectable. Meget anvendelig konsistens og hendig appliseringssprøyte - egnet for både klasse 2 og 3.

VOCO viste SolFlex 3D-printer for skinner, modeller og kirurgiguiding

NORSK ORTOFORM viste frem en interessant holder for mobiltelefon, som gjør det mulig å ta gode kliniske bilder med telefonen. Holderen har innebygget lys som kan justeres.

TECNOMEDICS viste blant mye annet et stort utvalg av lupebriller. Mest interessant var kanskje brille fra examVision der forstørrelsen kunne justeres. 4 trinn fra 3,6x til 6,4x.

I tillegg tilbød de minikurs om bruk av riktig endoutstyr

W&H viste et par elegante sterilisatorer for såvel roterende som annet utstyr. Også Airflow ble vist frem

NPE var til stede med en godt bemannet informasjonstand.

BLADKONGEN var et populært stoppested på Nordental - mange gode tilbud og rikelig med «vareprøver».

EXTRA tyggegummi hadde en enkel og lekker stand, med enkel og tydelig informasjon om fordelene ved å tygge sukkerfri tyggegummi.

TEVA NORGE står for den omfattende Flux-serien. Her er alt fra en lang rekke skyllemidler til tannkrem, fluortabletter, tyggegummi osv. Et flott og relevant varespekter.

ERGOOPTIKK presenterte mange forskjellige lupebriller fra Merident Optergo - i tillegg til en NIOM-godkjent herdelysbeskytter.

PRAXIS viste som vanlig en stor kolleksjon av arbeidstøy til klinikken. Mange modeller og fine farger.

ZEISS presenterte et mikroskop, modell Extaro 300. Det er et fantastisk hjelpemiddel som ikke bare er nyttig i endo-sammenheng.

ETIKK-hjørnet var også i år på plass. Det er viktig at medlemmene på et landsmøte kan ta en uformell prat, og få råd om ulike problemer.

DENTALVAREHUSET viste frem et meget interessant alternativ til AirFlow. Det heter Combi touch, produseres i Italia, og har en rekke interessante detaljer til svært gunstig pris. Gode tilbakemeldinger fra brukere.

NOBEL BIOCARE presenterte sitt nyeste implantat. Ingen metalkomponenter. Implantatet er laget av ATZ zirconia, skruen av carbonfiberforsterket polymer. De viste også frem KaVo EXPERTsurg LUX.

Del artikkelen
Se Tannlegetidende sine retningslinjer for kommentarer.