logo: tannlegetidene

Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Hjem / Utgaver / 2018 / 10 / Akutte alvorlige orale infeksjoner

Akutte alvorlige orale infeksjoner

Professor Bodil Lund forklarer spredning av orale infeksjoner.

Det er syv alvorlige infeksjonstilstander med oralt opphav som tannlegen ikke må overse, sa professor Bodil Lund, Universitetet i Bergen. Disse er munnbundflegmone, Ludvigs angina, nekrotiserende fascit, mediastenitt, cerebral og orbital spredning og sepsis.

Professor Bodil Lund, Universitetet i Bergen.

I presentasjonen ble det gitt en systematisk oversikt over spredningsveier for infeksjoner med oralt opphav. Ved mistanke om slike infeksjoner må pasientens almenntilstand vurderes (vær obs ved høy pustefrekvens, pustebesvær, høy puls og lavt blodtrykk), anamnese, ekstraorale og intraorale tegn. Kraftig hevelse som inntrer raskt, og rødflammet hud er ekstraorale tegn. Intraoralt må vi se etter devierende og ødematøs uvula, devierende ganebue og hard hevelse i munngulvet. Henvisning til sykehus er god terapi.

Del artikkelen
Se Tannlegetidende sine retningslinjer for kommentarer.