logo: tannlegetidene

Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Hjem / Utgaver / 2013 / 5 / TKØ satser på e-læring

TKØ satser på e-læring

Tannhelsetjenestens Kompetansesenter Øst (TKØ) tilbyr e-læring og faglig informasjon via sin læringsportal www.tkost.no Både privat og offentlig tannhelsepersonell kan ta i bruk dette. Alt er gratis og til fritt bruk, uansett hvor man befinner seg i landet.

Direktør Hilde Vogt Toven i TKØ med sin mobiltelefon som kan brukes til e-læring.

TKØ har i over ett år satset aktivt for å gjøre e-læring mer tilgjengelig for alt tannhelsepersonell og tilfredsstille behov for nye måter å lære på.

- Ved hjelp av vår læringsportal kan tannhelsepersonell på en enkel måte øke sin faglige kompetanse. Vi legger vekt på å formidle kunnskap som kan brukes i klinisk praksis, sier direktør Hilde Vogt Toven i TKØ.

Programmene

TKØ tilbyr i dag fem e-læringsprogram, inkludert kunnskapstester, som ligger åpent og er gratis: Egenevaluering av journalføring, Instrumentlære, Immunologi, Smittevern og Smittefritt på tannklinikk.

TKØ har også samlet og publisert linker til andre relevante e-læringsprogram, som blant annet Kommunikasjon via tolk, Håndhygiene og smittevern fra Helse Sør-Øst og et program om pasientrettighetsloven laget av Helsedirektoratet.

- Heldigvis er trenden innen e-læring at programmene gjøres fritt tilgjengelige. Det ser vi særlig internasjonalt. «Dele, ikke stjele» er det som gjelder nå.

I tillegg til e-læringsprogrammene finner man faglig informasjon om forskning og pasientbehandling på TKØs portal. Det er også et eget forum for tannhelsepersonell der, for å bruke dette kreves innlogging.

Læringsportalen til TKØ er lagt til rette for bruk på lesebrett. Her ser vi direktør Hilde Vogt Toven og e-læringskoordinator Stein Morten Lund.

Kvalitet

Hilde Vogt Toven understreker at det er svært viktig for TKØ å holde høy kvalitet på e-læringsprogrammene og annen faglig informasjon. E-læring kommer i tillegg til kurs, seminarer og samlinger. E-læring gir muligheten til vedlikehold av kunnskap og etterutdanning.

- Det er lettere å benytte seg av e-læring enn tradisjonell læring når man arbeider klinisk. Om en pasient ikke møter til time, kan man benytte tiden effektivt ved å gå inn på et e-læringsprogram og tilegne seg kunnskap. Kunnskapstester er en viktig del av e-læringen

- Vår erfaring er at de som benyttet e-læringsprogrammene, synes det er moro å gjennomføre kunnskapstester. Dermed blir hver enkelt også bevisstgjort på hvor man står, hva man kan forbedre og utvikle videre, sier Vogt Toven.

Sosiale medier

TKØ er på Facebook, Twitter og andre sosiale medier.

- Vi bruker Facebook og Twitter for å nå ut til flere i tannhelsetjenesten, slik at de kan ta i bruk e-læringsprogrammene våre. Alle som går inn på TKØs Facebook-side finner linker til e-læringsprogram og faginformasjon som ligger tilgjengelig på portalen vår. På Facebook kan de også kommentere innholdet, noe som skaper engasjement.

Læringsportalen til TKØ er tilgjengelig via både nettbrett og mobiltelefon. TKØ er for øvrig et samarbeid mellom fylkeskommunene Akershus, Hedmark, Oppland, Østfold og Oslo kommune.

Del artikkelen
Se Tannlegetidende sine retningslinjer for kommentarer.