logo: tannlegetidene

Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Hjem / Utgaver / 2010 / 13 / Alle var med på festen
Tannhelsetjenesten i Oslo 100 år:

Alle var med på festen

1. november i år fyller tannhelsetjenesten i Oslo 100 år. Feiringen begynte i september med seminar og fest på Holmenkollen Park Hotell Rica, og fortsetter i november.

Avdelingssjef Hilde Vogt Toven (t.v) som Baktus og distriktstannpleier Kirsten Meinich-Bache som Karius, i revyen som var laget til 100-årsjubileet.

Alle ansatte var invitert til jubileumsseminar over to dager, inkludert festmiddag og en fantastisk morsom revy, i form av en tannhelsereise gjennom de ti siste tiårene, satt sammen og fremført av interne krefter.

Til seminaret kom også filosof Henrik Syse og snakket om arbeidsglede, yrkesetikk og god arbeidskultur. HR-direktør Ragnhild Ustgård bidro med et foredrag om hva som kjennetegner en organisasjon som lykkes. Det odontologisk faglige sto professor Dan Ericson fra Malmö for, ved å spørre hvor det ble av karies? Mens Safia Abdi Hase fra Mangfold Norge fortalte om sitt møte med Norge.

Innimellom alt dette tok direktøren for tannhelsetjenesten i Oslo, Bjørn Horgen Ellingsen, en gjennomgang i tekst og mange morsomme bilder av 100 år med tannhelsetjeneste i landets hovedstad.

I dag er Tannhelsetjenesten Oslo KF et kommunalt foretak med 210 ansatte fordelt på 40 tannklinikker lokalisert i hele Oslo. Foretaket er delt i tre geografiske områder som alle er ledet av en overtannlege, i tillegg til en spesialavdeling, som også ledes av en overtannlege. Foretaket har også ansvar for tannlegevakt som gir tilbud om øyeblikkelig hjelp.

Den første skoletannklinikken ble opprettet i Kristiania i 1910. Ved opprettelsen av Oslo kommunale folketannpleie i 1938 ble det offentlige tilbudet utvidet til også å omfatte småbarn (3–7 år) og ungdom (14–18 år). I 1949 ble skoletannpleien og folketannpleien slått sammen. Fra og med 1984 ble Lov om tannhelsetjenesten gjort gjeldende for hele landet.

Selve fødselsdagen den 1. november feires med et festmøte og påfølgende mottakelse i Oslo rådhus.

Skulptøren Bjørn Sørvang Hansen avduket selv sin detaljrike bronseskultprur av tannlege med pasient i stolen, som var en gave til Tannhelsetjenesten Oslo KF, fra styret i foretaket.

Del artikkelen
Se Tannlegetidende sine retningslinjer for kommentarer.