logo: tannlegetidene

Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Hjem / Utgaver / 2008 / 8 / Tannhelsetjenesten fikk tobakksfriprisen

Tannhelsetjenesten fikk tobakksfriprisen

 

I Hedmark gikk årets tobakksfripris til tannhelsetjenesten i fylket. Prisen ble overrakt fylkestannlege Ola Johan Basmo av fylkeslege Trond Lutnæs fredag 30.mai, i forbindelse med markeringen av verdens tobakksfrie dag 31. mai.

– Dette er kjempeinspirerende for oss. Vi har endret perspektivet de senere årene. Nå ser vi enda grundigere på hva dårlig helse kan bety for tennene. Det er ikke tvil om at røyking har en klar innvirkning, sier fylkestannlege Ola Johan Basmo.

Tannhelsetjenesten i Hedmark er et forbilde for tannhelsetjenesten i andre fylker. De har forankret folkehelsetankegangen blant ansatte, og gjør seg bemerket i eksterne miljøer som viktige aktører i dette arbeidet. Tannhelsetjenesten er aktiv initiativtager og samarbeidspartner i folkehelsearbeid langt utenfor tannklinikkenes vegger, heter det i begrunnelsen. Tannhelsetjenesten engasjerer seg sterkt i regionalt folkehelsearbeid, og deltar i Fylkesmannens ressursgruppe for tobakksfrihet og ernæring.

Tannhelsetjenesten formidler røykeslutt-tilbud på alle tannklinikker, og hvert år markerer den verdens tobakksfrie dag, som ble innstiftet blant medlemslandene i WHO i 1988. Tannhelsetjenesten har også erklært seg selv tobakksfri i eget vedtak. Tannhelsetjenesten, som helsefremmende arbeidsplass, tilbyr gratis røykeslutthjelp og nikotinerstatningspreparater til ansatte som ønsker å slutte å røyke.

Del artikkelen
Se Tannlegetidende sine retningslinjer for kommentarer.