logo: tannlegetidene

Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Hjem / Utgaver / 2008 / 8 / Uvirksomhetens timer og det vidunderlige

Uvirksomhetens timer og det vidunderlige

Bruk høyrehjernen og få et rikere liv» var den tankevekkende appellen fra kollega Pål Hermansen i det første sommerheftet av Tidende i 1989. Vi er mange som i dagliglivet i stor grad styres av vår analytiske og rasjonelle venstre hjernehalvdel, i en hverdag preget av tidspress og krav til faglig dyktighet og effektivitet. Over lang tid kan dette føre til en overstimulering av denne hjernehalvdelen. Dette på bekostning av den mer emosjonelt og kreativt fungerende høyre hjernehalvdel, som vi trenger for å kunne sanse, oppleve og skape. Det kan bli lite rom for, og overskudd til, å ta tak i aktiviteter som utvikler oss og vår kreativitet. Eller til å sette av tid til rekreasjon. Og til bare «å være». Uansett hvilke behov og ønsker vi har: Sommeren og sommerferien er mulighetenes tid.

Når dette leses har de fleste lagt sine planer for sommermånedene. Men husk å legge inn «uvirksomhetens timer»: «Thi da arbeider vår sjel». Da kan vi sanse, oppleve og skape. Og kanskje skjer det vidunderlige?

 • Det er den draumen me ber på

 • Det er den draumen me ber på

 • at noko vedunderleg skal skje.

 • at det må skje –

 • at tidi åpnar seg,

 • at hjarta skal åpna seg,

 • at dører skal åpna seg,

 • at berget skal åpna seg, at kjeldor skal springa –

 • at draumen skal åpna seg,

 • at me ei morgonstund skal glida inn

 • på ein våg me ikkje har visst um.

 •         Olav H. Hauge

God sommer

Del artikkelen
Se Tannlegetidende sine retningslinjer for kommentarer.