logo: tannlegetidene

Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Hjem / Utgaver / 2008 / 4 / Tannlege vil ha spytteforbud

Tannlege vil ha spytteforbud

Tannlege og formannskapsrepresentant Helge Braut (H) i Klepp kommune i Rogaland vil ha et generelt forbud mot å spytte, med særlig tanke påå bli kvitt snusklyser på gaten.

– Snusklyser er ekle, og fører til problemer for rullestolbrukere og mange andre, sier han. Braut ønsker at et spytteforbud blir tatt med i politivedtektene for Klepp kommune.

– Snusklyser er noe av det verste jeg ser. Jeg ville ikke likt å tråkke i en saftig en med mine nye sko. Tenk på dem som ikke merker det før de har tråkket rundt en stund i leiligheten, sier Braut til Stavanger Aftenblad. Han mener at de som har for vane å legge de virkelig store porsjonene opp under leppa, må klare å innse hvor ekkelt det kan være når det skal ut igjen.

– Jeg er med i arbeidet for tilrettelegging for alle i Klepp og Time kommune, forteller han. – Blant problemene rulle- og gåstolbrukere støter på, er snusklysene som ligger rundt omkring på fortauet, sier høyrepolitikeren.

– Det er klart at en håndheving vil bli vanskelig, men jeg både håper og tror at det hjelper å fokusere på dette, og at folk vil forstå at snusklysene er et problem for enkelte, sier han videre.

Tannlegen ønsker ikke å starte en diskusjon rundt selve snusingen.

Del artikkelen
Se Tannlegetidende sine retningslinjer for kommentarer.