logo: tannlegetidene

Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Hjem / Utgaver / 2008 / 1 / Forskningsdag ved Bergensfakultetet

Forskningsdag ved Bergensfakultetet

Prisvinnerne, f.v. Catrine Baug Andreassen, Elisabeth Grut Gil, Kristiane Helland og Gabriela Dabija. Foto: Jørgen Barth.

Den 10. oktober arrangerte Det odontologiske fakultet i Bergen sin årlige lokale forskningsdag. Dette er en dag der alle kandidater ved fakultetet, inklusive studenter, kan presentere sine forskningsprosjekter.

Som vanlig ble det delt ut stipend for beste presentasjon i klassene studentforskere og PhD-kandidater. Juryen ble ledet av førsteamanuensis Alix Young Vik fra Universitetet i Oslo, og besto ellers av professor Rune Nilsen og førsteamanuensis Helene Tvinnereim fra Universitetet i Bergen.

Premien til beste studentpresentasjon ble delt mellom to prosjekter:

– Catrine Baug Andreassen (kull 3) mottok stipend på kr 2 500 for sin presentasjon «Consumption of sports drinks and experienced oral health – a questionnaire among users of SiB’s exercise facilities in Bergen». Veileder var Anne N. Åstrøm.

– Kristiane Helland og Elisabeth Grut Gil (kull 4), mottok kr 1 250 hver for sin presentasjon «In vitro effect(s) of smokeless tobacco (ST) extracts on the periodontal ligament (PDL) cells». Veiledere var Salah Ibrahim, Endre V. Vasstrand og Anne Isine Bolstad.

Gabriela Dabija ble tildelt kr 10 000 i stipend for beste presentasjon blant PhD-kandidatene. Tittel på prosjektet er «Fusobacterium nucleatum invades primary normal human gingival fibroblasts». Daniela E. Costea, Mihaela Cimpan, Anne Chr. Johannessen og Vidar Bakken er veiledere.

Del artikkelen
Se Tannlegetidende sine retningslinjer for kommentarer.