Page 60 - Tannlegetidende 6-2020
P. 60

      tidende
Tidendes sommerhefte
 «Eg ve te Bergen, ve te Bergen med det samme. Der har eg det så fisken i vannet:
Vått og kaldt, og breiflabb overalt..» (Knutsen&Ludvigsen)
Foto: Privat
De innfødte er akkurat passe eksentriske til at reisemålet blir eksotisk, og nesten som engelskmenn tviholder de på bisarre tradisjoner og arkaiske uttrykksformer. Det er dessuten cirka like lenge siden de vant noe i fotball.
Men tatt i betraktning at man i sommer sannsynligvis kan spasere rundt på Shetlands-Larsens brygge uten at en milliard kinesere og amerikanere hoster rundt samme sted, og at opptil flere fjelltopper ligger i rimelig gangavstand fra både barer og konserthus, vil jeg si at byen er verdt et forsøk i år. Bare husk ull og Gore-tex.
Marit Øilo
Universitetet i Bergen
Lesetips
I disse underlige tider hvor reiseaktiviteten er begrenset, må vi finne glede over andre kulturer og landskap på annet vis. Mine tre første lesetips er inspirert av dette. Først vil jeg varmt anbefale boka «London; blant gangstere, rabbinere, oligarker, rebeller og andre ektefødte barn av det britiske imperiet» av Nazneen Khan-Østrem. Dette er både en personlig fortelling, en kulturhistorisk analyse og en dagsaktuell guidebok om London litt utenfor turistenes vanlige stier. Boka er velskrevet og lærerik. Som en kuriositet kan det også nevnes at Nazneen faktisk studerte odontologi to år i Bergen, før hun fant ut at hennes evner og interesser lå andre steder. Videre vil jeg anbefale to bøker av Tim Marshall; «Prisoners of Geography» (Geografi- ens makt) og «Divided » (En delt verden). På en lettfattelig og interessant måte forklarer forfatteren årsakene til at verden ser ut som den gjør.
Mine skjønnlitterære tips er: Fredrik Backmans «Folk med ångest», Marian Keyes «Grown Ups» og Soniah Kamals «Unmarriageable». Alle tre fikk meg til å glemme verden utenfor for en tid for å forundres over i livets underfundig- heter og urettferdigheter.
Om sommeren leser jeg alt jeg kommer over, lett og tungt i skjønn blanding. Jeg leser ofte gamle favoritter om igjen også.
Reisetips
Når det gjelder reisetips, så er dette også litt annerledes i år. Jeg må innrømme at jeg ofte velger utlandet som feriemål om sommeren, for å være noenlunde garantert finvær. Jeg bor tross alt i Bergen. Når det er sagt, så er det lite som ser vakrere eller mer storslått enn Vestlandet i finvær. Jeg kan varmt anbefale fjellturer i alle Bergens syv fjell. Spesielt vil jeg anbefale å prøve de nye trappene opp til Ulriken kalt «Oppstemten».
       @
@
@ post@dentalstoep.no 55 59 81 70
dentalstoep.no
Monolittisk zirconia ...
Ingen porselen, ingen «chipping»
Vi tar imot digitale avtrykk fra alle intraorale scannere
Arbeider på alle kjente implantatsystem
558
2020 · 130 · #6–7


   58   59   60   61   62