Page 59 - Tannlegetidende 6-2020
P. 59

 Bergen sett fra Sandvikspilen. Foto: Anne Christine Johannessen
muligheter for bading like ved bykjernen, og det vrimler av småveier og stier på våre syv fjell. Her må selvfølgelig sherpatrappene nevnes spesielt. Nå er der tre populære trappeturer, nemlig Stoltzekleiven, Oppstemten og Permisjonsstien.
Selv har jeg planer om å skaffe meg en hengekøye og finne en fin plass med fin utsikt og se på solnedgangen – en dag det ikke regner.
Sigbjørn Suk Løes
Universitetet i Bergen
Lesetips
I sommer, eller kanskje litt senere (avhengig av når den kommer ut), skal jeg lese «Er du lykkelig, søster?» (Cappelen Damm) av min tvillingsøster Synne Sun Løes. Det er visstnok en autofiktiv bok – altså en skjønnlitterær bok basert på eget liv. Den tar utgangspunkt i brevveksling mellom Synne og vår yngre «koreanske søster» Ga-eun, som bor utenfor Seoul. Ryktene sier at jeg er omtalt, så teksten må saumfares nøye. Forrige gang noen skrev om
meg i en roman vant den Brageprisen, (Å spise blomster til frokost), så jeg regner med at det blir bra denne gangen også. Ifølge forfatteren handler den nye boka om «arv, miljø, kultur, depresjon, bøker, identitet, kjærlighet, arbeid, religion og politikk», det vil si det blir nok litt å bite over, tygge og fordøye, men forhåpentligvis ikke verre enn vanlig. Det er for øvrig derfor man har tenner.
Reisetips
I sommer blir det vel norgesferie for de fleste, men å anbefale noe fra mitt «hjemsted» er komplisert: Bergen er som kjent Norges fineste by, og er selvsagt verdt et besøk. Problemet er at byen også er belemret med Europas dårligste vær. (Jeg er vokst opp på Østlandet med sommer og sol og vinter og snø, i nettopp de kombinasjonene.) «Bergen er nedbør, Bergen er alt som er vått» synger Ole Paus, og med rette. Men han følger opp med noe viktig, for: «Når solen endelig skinner, så syns den dobbelt så godt!» Og det er faktisk helt sant, selv om alle klimatiske for- dommer ellers gjenspeiler virkeligheten til fulle.
2020 · 130 · #6–7 557
   57   58   59   60   61