Page 24 - Tannlegetidende 6-2020
P. 24

tidende
Tidendes sommerhefte
Vi vil gjerne høre litt om hans bakgrunn og hans tanker om tannlegers og tannlegefore- ningers funksjon.
– Jeg havnet i et særdeles aktivt kull, som våren på første-året stiftet kullforeningen FIVT – Fremtiden i Våre Tenner. Den første høsten så jeg en lapp på oppslagstavlen der rockebandet Hæla i Taket søkte etter gitarist. Jeg tenkte ikke så mye over det, men var tilfeldigvis innom Kjeller’n to dager etter, da de skulle ha prøvespilling. En av kullkamera- tene mine prøvde seg uten særlig hell. De spurte om jeg hadde lyst til prøve, og så fikk jeg jobben. Samtidig ble jeg med i Odontoblæsten som kornettist og trompetist.
– På høsten på andreåret kuppet FIVT mer eller mindre hele generalforsamlingen i Odontologiforeningen (OF), og overtok de fleste vervene. Som medlem av både Blæsten og Hæla var det naturlig at jeg ble kapellmester. Vi reorgani- serte og revitaliserte hele OF. Kjeller’n ble fylt til randen med konserter med Ole Paus, Øystein Sunde, Julie Felix og andre toppartister. Henning, broren til impressario Rune Lem, gikk på kullet, og han hadde alle de rette kontaktene. Vi reiste til OS – Odontologiska Spelen og NOS-bollen, og stilte et sterkt fotballag fra skolen. I 1979 vant vi sølv i Malmø, etter et knepent tap mot vertene.
Det var jo naturlig at vi, etter å ha satt sterkt preg på de nordiske sommerlekene, ville prøve oss som idrettsarrangø- rer selv. I 1981 arrangerte vi De XXII Odontologiske vinter-
– Bamse, du har familiær bakgrunn i hotelldrift. Hva var det som fikk deg til å bli
tannlege?
– Det er riktig at jeg vokste opp som bortskjemt enebarn
på à la carte-menyer, men det er et evig slit i hotellbransjen, og det fristet ikke så mye.
Da jeg tok artium, kom jeg inn på det meste, også odontologi, men ikke på medisin, så da gikk jeg for det siste. Etter hvert fikk jeg en kjæreste, Gro, som hadde en tannlege inngiftet i familien. Bekjent- og kameratskapet med Sten Rolf Johnsen, far til fotballstjernen Frode, bidro helt klart til at jeg søkte på tannlegestudiet igjen, og begynte i 1978. Da hadde jeg fått med meg et grunnfag i psykologi i Bergen og litt hospitering på Hotell-høgskolen i Stavanger underveis, og også to kjappe besøk i Geitmyrsveien for å bli kvitt 38 og 48. Det så ut til å være morsomt på kirurgen der, og jentene var veldig søte, så da bestemte jeg meg for å begynne!
– I studietiden i Oslo var du aktiv i Odontologforenin- gen. Hva drev du med der?
 522
2020 · 130 · #6–7
Holmenkollsymposiet 2016, om diagnostikk – klinikk og radiologi for allmennpraktikere. Moderatorer var Bamse Mork-Knutsen og Anne Møystad. Foto: Kristin Aksnes.
   22   23   24   25   26